Hlavní obsah

Děti na útěku mohou volat o pomoc i na mobilní číslo

– PRAHA
Právo, hčk

Děti, které situace v rodině, ve škole nebo v ústavu donutila k útěku, mají od prosince možnost volat na linku Vzkaz domů nejen z pevného telefonu, ale i z mobilu na mobil. Od prosince mohou volat na mobilní číslo 724 727 777.

Článek

Sdělil to Právu ředitel Sdružení Linka bezpečí Tomáš Květák. "Linka je nápomocna i těm, kteří o útěku zatím jen přemýšlejí, a nevědí si sami ve své situaci rady," řekl.

Z pevné sítě se všichni stále a zdarma dovolají na telefonní číslo 800 111 113. Volání z mobilu se platí podle běžných tarifů užívaných operátorů.

Obě linky fungují denně od 8 do 22 hodin po celý rok. "V případě, že někdo svůj problém potřebuje řešit po 22. hodině, může kontaktovat Linku bezpečí na čísle 800 155 555," dodal Květák.

Linka Vzkaz domů má pomoci dítěti v předání vzkazu rodičům nebo jiným blízkým lidem, že se sice nechce vrátit domů, ale je zdrávo a v pořádku, nebo že se chce vrátit, ale nemá odvahu zavolat rodičům, protože se bojí jejich reakce. Linka dítěti pomůže najít způsob, jak se vrátit a s rodiči si promluvit.

Pokud se dítě vrátit nechce, pomůže mu Linka zprostředkovat umístění v azylovém domě, krizovém centru nebo v jiném zařízení, kde najde prozatímní střechu nad hlavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám