Hlavní obsah

Chlapec, jehož matce praskla voda v 16. týdnu těhotenství, se má čile k světu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když koncem loňského roku praskla voda dvacetileté mamince v 16. týdnu těhotenství, jen málokdo věřil, že maminka dítě donosí a ono toto období přežije ve zdraví. Lékaři dávali Charliemu pouze 1% šanci a rodičům doporučili vzhledem k vysoké pravděpodobnosti zdravotních komplikací potrat. Chlapec ani rodiče to nevzdali. Dnes je Charliemu pět měsíců a má se čile k světu.

Foto: Profimedia.cz

Charlie se svou dvacetiletou maminkou Laurou Hillovou.

Článek

"I když Charlie dostal pouhé jedno procento naděje na přežití, nechtěla jsem o tu šanci přijít," svěřila se Daily Mailu maminka Laura Hillová.

Lékaři ji připravili na to, že pravděpodobně do dvou týdnů plod zemře, a pokud přežije, hrozí mu vážné poškození plic a mozku.

Odešla tedy z nemocnice domů a docházela jen na vyšetření krve. Vlastně se dva týdny připravovala na nejhorší, dokonce již plánovala pohřeb svého ještě nenarozeného syna.

V 21. týdnu ale testy v nemocnici ukázaly, že předtím prasklá membrána se opět uzavřela a ve 24. týdnu dokonce již byla opět zcela naplněna plodovou vodou. Nakonec tedy svého syna donosila až do konce těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Charlie a jeho velmi šťastní rodiče

Charlie se narodil 1. března, v den matčiných narozenin a jeho porodní hmotnost byla 3260 g .

"Plakal, ale velmi slabě, tak jsem začala panikařit. Ale porodní asistentka mě uklidnila, že je to naprosto normální. Prý je to můj malý zázrak," vyprávěla Laura.

Za zázrak to považoval i Lauřin porodník Alastair McKelvey. I on se bál nejhoršího.  Zdálo se velice pravděpodobné, že chlapec nebude mít zcela vyvinuté plíce. O to úžasnější bylo, že u Laury proběhl porod v naprostém pořádku a dýchání chlapečka bylo zcela normální.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám