Hlavní obsah

Chcete hodně dětí? Odpověď máte vepsanou ve tváři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mládenci toužící po velké rodině by se při výběru partnerky měli řídit i tváří vyvolené. Po velkém množství potomků prý více touží ženy s typicky ženskými rysy ve tváři, odhalil výzkum. A čím měkčí rysy žena má, tím větší rodinu chce mít.

Foto: Profimedia.cz

Typicky ženské rysy má i kráska Angelina Jolie, která má celkem šest dětí.

Článek

Studie, o níž informoval server Daily Mail, naznačuje, že muži, kteří svůj úděl vidí v poslání být otcem, by si měli hledat ženu s nosíkem jako knoflík, velkýma očima a plnými rty. Je totiž velmi pravděpodobné, že taková žena bude chtít přinejmenším čtyři děti.

Ti, kdo po tak velké rodině rozhodně netouží, by měli svou pozornost zaměřit na méně jemné typy, jež obvykle touží maximálně po jednom dítěti.

Vědci ze St. Andrews University věří, že jejich zjištění souvisí s hormonem estrogenem, který činí rysy jemnějšími a rozvíjí mateřský instinkt.

Teorie by vysvětlovala chování některých hvězd. Například jedna z největších krásek Hollywoodu Angelina Jolie má celkem šest dětí - tři vlastní a tři adoptované.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie

Vědci se ptali 25 mladých žen na to, kolik dětí by chtěly mít a kdy. Poté měřili jejich hladinu estrogenu. "Čím více estrogenu ženy měly, tím více dětí chtěly," potvrdila Miriam Law Smithová s tím, že vědce překvapilo, jak přesvědčivý výsledek získali. Na druhou stranu estrogen podle vědců neovlivňuje, kdy žena chce děti mít. Vědci si to ale vysvětlují tím, že vysokoškolačky jsou nadprůměrně zaměřené na kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina Beckhamových netrpělivě očekávají příchod holčičky do rodiny.

Ve druhém pokusu vědci ženu vyfotografovali a pak se jí vyptávali na její touhu po dětech. Ze získaných fotografií pak doktorka Smithová složila obrázek ideálního obličeje ženy s nejsilnějším mateřským pudem a ženy, která o rodinu jeví nejmenší zájem.

Tvář složená podle obličejů žen s nejsilnějším mateřským instinktem byla skupinou mužských i ženských dobrovolníků ohodnocena jako mnohem ženštější.

Foto: Profimedia.cz

Před rokem vypadala Lourdes ještě jako dítě, nyní je z ní už opravdová atraktivní slečna.

Nejvíce mateřsky založené ženy chtěly v průměru 4,3 dítěte - téměř o tři více než ženy s nejmenším zájmem o rodinu. Nicméně studie zjistila, že estrogen tvoří jen asi 20 procent ženských rodinných plánů. Sociální faktory, včetně výchovy a peněz, tvoří zbytek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám