Hlavní obsah

Celebrity při výběru jmen pro potomky kreativitou nešetří

– Hollywood

Na nějakou chvíli vypadaly věci docela normálně. Narodila se Charlotte a Hannah a Leila a na svět přišel Luke a Eli a Jack. Člověk by si pomalu mohl začít myslet, že už celebrity skoncovaly se všemi podivnostmi a budou svým novorozeným dětem dávat stejná jména jako obyčejní smrtelníci, napsal kanadský list Toronto Sun.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Schifferová se svou novorozenou dcerou Cosimou Violet

Článek

Vážně jsou konečně za námi všechny ty ztřeštěné výstřelky loňského roku, kdy se narodil Sparrow James Midnight (Půlnoční Vrabec Jakub), Bardot Vita (Životopis Bardotové), Bandit Lee (Bandita Lee) a Bronx Mowgli (Mauglí z Bronxu)? Ani náhodou!

Po krátkém období relativní soudnosti už zase přicházejí novopečení rodiče se jmény předurčenými k nemilosrdným vtípkům a posměškům na školním hřišti. Ano, mluvíme o Claudii Schifferové, supermodelce a jednoznačné fanynce písmena "C", která zplodila Cosimu Violet, sestřičku Caspara a Clementine.

A taky o americké herečce Tiffani Thiessenové, která následovala loňský příklad frontmana kapely Foo Fighters Davea Grohla a jeho dcerky Harper Willow (Loudavá Vrba), když přivedla manželovi Bradymu Smithovi na svět dcerku Harper Renn.

A pak je tu americký herec, zpěvák a televizní moderátor Joey Lawrence a jeho manželka, kteří svou novorozenou dceru pojmenovali Liberty Grace (jeden z možných překladů je "výsada odkladu splátky"), což by se jí mohlo hodit, pokud si jednou bude chtít založit vlastní pojišťovací společnost.

Výjimkou nejsou ani názvy tanců

Doma už mají tříletou Charleston, která by mohla posloužit jako příklad toho, proč by člověk neměl vybírat jméno potomka podle seznamu tanců ze své účasti v pořadu Když hvězdy tančí. Ale na druhou stranu, alespoň že ji nepokřtili Foxtrot.

Americká herečka Leelee Sobieskiová dala své prvorozené dceři jméno Louisiana Ray, což zní spíš jako ideální název pro restauraci servírující grilovaná žebírka. Ale s ohledem na to, že osmadvacetiletá Leelee přišla na svět jako Liliane Rudabet Gloria Elsveta, se zdá, že sama při výběru křestních jmen pro dceru prokázala obdivuhodnou zdrženlivost.

Pochopitelně herci nejsou jediní, kdo se takhle spouští. Minulý měsíc americká olympijská zlatá medailistka v plážovém volejbale Kerri Walshová porodila druhé dítě pojmenované Sundance, což by nepochybně nesmírně potěšilo Roberta Redforda.

Nejkreativnější jsou muzikanti

Ovšem pokud jde o ulítlá jména, jsou nepopiratelnými vítězi muzikanti. Zpěvák R Robin Thicke a jeho manželka, herečka Paula Pattonová, letos uvítali na svět prvorozeného syna jménem Julian Fuego. A pokud se jim narodí další dvě děti, budou se nepochybně jmenovat Tierra a Del (Tierra del Fuego - Ohňová země).

Americká zpěvačka, herečka a producentka Erykah Baduová a její přítel-rapper Jay Electronica vymysleli pro své třetí dítě nepozemské jméno Mars Merkaba, což určitě potěšilo její sourozence Pumu a Sevena.

Hvězda country hudby John Rich a jeho manželka Joan měli odvahu pojmenovat prvorozeného syna Cash, takže jeho celé jméno zní Cash Rich (ano, opravdu, opravdu bohatý).

Jeho partnerkou by se časem mohla stát Goldie Priya; dcerka, která se vloni na podzim narodila Ione Skyeové (dceři dávné popové hvězdy Donovana) a jejímu manželovi, australskému zpěvákovi a skladatelovi Benu Leeovi. A kdyby to s mladým Cashem Richem neklaplo, mohou rodiče Goldie Priyi alespoň dát k šestnáctinám klíčky od jejího vlastního vozu značky Prius, který by měl být - jak jinak než zlatý.

No a pak je tu zpěvačka a herečka Joy Enriquezová a její manžel, hudební producent Rodney Jerkins, kteří své druhé dítě pojmenovali Heavenly Joy (Nebeská Radost). Jistě, Enriquezová se objevila v několika epizodách televizního seriálu Sedmé nebe (7th Heaven), ale stejně... došlo jí, jaké peklo bude její dcera s tímhle jménem jednou mít?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám