Výzkumem novorozenců, především jednovaječných dvojčat, se zabývala doktorka Jane Wardlerová z Londýna. Zjišťovala u rodičů, jaké stravovací návyky jejich tvorečkové mají a která jídla preferují. "Bývá to tak, že děti v prvních měsících života vyjadřují rodičům, co jim chutná a co nikoli. Pozorné matky se pak většinou snaží podávat svým potomkům takové potraviny, které miminka nadšeně pojídají. Děti se ale na druhou stranu musejí učit jíst to, co je na jídelníčku každé kultury běžné," míní doktorka Wardleová.

Podle expertů z Londýna má výzkum velkou váhu právě proto, že byl prováděn na vzorku jednovaječných dvojčat. Ta mají identické geny a psychologové snadno poznají, které vlastnosti jsou vrozené a které získané. Rodiče podle poslední studie mají na utváření chutí dítěte zásadní vliv. Vrozená je touha po konzumaci masa a bílkovin, ostatní potraviny se mladí jedinci teprve naučí mít rádi.