Hlavní obsah

Vychytávka nejen pro maminky. Zařízení, které samo houpe kočárkem

Novinky, lin

S narozením miminka přichází mnoho radostí, ale i starostí. Po pár týdnech bez pořádného spánku mnozí rodiče zatouží po chvílích nerušeného odpočinku. A právě proto bylo vynalezeno přídavné zařízení na kočárek Rockit, které dokáže samo lehce houpat a „drncat” kočárkem. To slibuje odpočinek nejen pro rodiče, ale i pro jejich ratolest.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přídavné zařízení dokáže samo houpat kočárkemVideo: AP

 
Článek

Na výstavě Baby Show, která se konala v londýnské hale Olympia, byly k vidění nejrůznější vychytávky pro děti i jejich rodiče. Největší pozornost ovšem přitáhlo zařízení ve tvaru malé a kulaté kosmické lodě. Po připnutí na kočárek simuluje pohyb houpání, čímž spolehlivě nahradí rodiče, kteří se zatím mohou věnovat jiné práci či odpočinku.

Za vynálezem stojí designéři Matt Dyson a Matt Sparrow. „Myslím, že prvotní myšlenka přišla od mého švagra Nicka Webba, který je specialista na akustiku a vibrace. V době, kdy se mu narodila dcera Abby, řešil, že nemohla usnout bez jemného pohupování kočárkem. Pomocí starého motůrku z tiskárny tak sestrojil přístroj, který dokázal tento pohyb dělat za něj. A ono to fungovalo,” řekl Matt Dyson pro agenturu AP.

Představený přístroj prošel mnoha testy, které zajistily, že intenzita i rytmus houpání nejsou pro děti nijak zdravotně závadné. Ba naopak, některé studie ukázaly, že většina dětí usne díky zmíněnému přístroji do pěti minut. Cena přístroje se pohybuje lehce přes tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám