Hlavní obsah

Patnáctkrát potratila, snu o velké rodině se nikdy nevzdala

Novinky, ema

Šestatřicetiletá Laura Doveová z Velké Británie vždy snila o velké rodině. Bohužel osud tomu chtěl jinak. Ačkoli si moc přála počít a donosit zdravé dítě, opakovaně o ně přicházela. A to vždy mezi šestým až dvanáctým týdnem těhotenství. Nyní se konečně těší z velké rodiny, ale sama přiznává, že u každého z dětí byla přesvědčena, že zemře.

Foto: Profimedia.cz

Laura Doveová se svým druhým manželem Garethem a dětmi

Článek

Prvního syna Lewise Laura počala se svým prvním manželem, narodil se v roce 2004. Úspěšnému a donošenému těhotenství ale předcházely tři potraty. Druhé dítě, chlapečka Josepha, donosila do 36. týdne těhotenství. Poté jí lékaři sdělili krutou zprávu: jeho srdce přestalo bít.

Bolest z narození mrtvého dítěte neustál Lauřin vztah a smutek z tragédie vedl k rozpadu prvního manželství.

Foto: Profimedia.cz

Vzpomínka na druhorozeného chlapečka Josepha, kterému v šestatřicátém týdnu těhotenstvé přestalo bít srdce.

„Když jsme ztratili Josepha, už jsem se nechtěla pokoušet o další děti. Pak jsem ale rozhodnutí změnila a přišly další potraty. Cítila jsem, jak nás to ničí,“ řekla Laura pro Dailymail.

Pod tak obrovským tlakem musela truchlící Laura vyhledat odbornou psychiatrickou pomoc. „Po tom, co jsme ztratili naše poslední dítě, jsme se nakonec rozešli.“

Nová láska

Jakmile potkala svého druhého manžela Garetha (34), věděla, že se chce i přes všechna rizika dál snažit o velkou rodinu. A konečně, po letech trápení, se její sen splnil.

V rychlém sledu manželovi porodila dvě dcery a syna a říká, že je „nejšťastnější maminka pod sluncem“.

Foto: Profimedia.cz

Laura Doveová říká, že je nejšťastnější mámou pod sluncem

Když čekala své první dítě s novým partnerem, holčičku Evu, odmítala dokonce koupit oblečení pro novorozence, protože byla přesvědčena, že dítě nepřežije. Úspěšnému těhotenství i tentokrát předcházelo několik potratů.

Nakonec ale vše dobře dopadlo a ze šťastného svazku vzešly tři zdravé děti. S partnerem se ale poté dohodli, že podstoupí vasektomii, aby už k dalšímu těhotenství a stresu z něj nedošlo. Během let Laura potratila celkem patnáctkrát.

Splněný sen

„Máme tři děti velmi rychle za sebou a bylo to doopravdy šílené. Když někam jdeme, všichni se nás ptají, jestli jsou všechny naše, protože jsou si věkem hodně blízko.“ Nejstarší Evě jsou čtyři, Megan tři roky, Harrymu dva. Synovi z prvního manželství Lewisovi je dvanáct let.

„Děti jsou skvělé, jsem šťastná a Lewis je skvělý bratr. Sice čekal na bratříčka deset let, ale všechny je zbožňuje úplně stejně. Občas se mě ale ptá, jestli nejsem zase těhotná,“ řekla Laura.

Foto: Profimedia.cz

Se svým druhým manželem se jí splnil sen o dokonalé a úplné rodině.

„Dříve jsme hodně jezdili na dovolenou, teď ale zůstáváme spíše doma, v Británii,“ zodpovídá otázku trávení volného času mladá maminka.

„Nemyslím si, že je to oběť za tolik dětí, naopak. Když jsme doma a okolo pobíhají naše děti, je to to nejlepší na světě, co jsme si kdy mohli přát.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám