Hlavní obsah

Sněhuláci pomáhají africkým dětem ke vzdělání

Novinky, zun

Školáci po celém území České republiky staví sněhuláky. Neinspiroval je k tomu jen sníh, který konečně napadl, ale především originální projekt Sněhuláci pro Afriku, který má za cíl pomoci africkým dětem v cestě za vzděláním.

Foto: Profimedia.cz

Každý sněhulák může pomoci.

Článek

Akci v prosinci odstartovala Společnost Kola pro Afriku ve spolupráci s Gymnáziem Ostrava - Hrabůvka, záštitu nad ní převzalo ministerstvo školství. Po počátečních rozpacích, zřejmě především kvůli nedostatku sněhu, se už do akce přihlásilo přes 250 škol.

Foto: ZŠ Jirkov

Sněhulák ZŠ Jirkov (okres Chomutov)

Princip akce je jednoduchý. Škola či organizace, která se rozhodne zapojit a pomoci, vyplní přihlášku, obdrží všechny potřebné informace a dokumenty k akci a může začít stavět sněhuláka. Ten nemusí být nutně ze sněhu, protože počasí letos zprvu akci opravdu nebylo nakloněno. Vynalézavosti a fantazii se meze nekladou. Cílem je postavit sněhuláků co nejvíce.

Foto: MŠ Komenského

MŠ Komenského, Město Uherské Hradiště

Za každého se platí startovné 50 korun. A každý je také krůčkem k cestě afrických dětí za vzděláním. Celá částka za všechny zapojené školy bude využita na přepravu kol dětem do Gambie. Organizátoři by po skončení projektu chtěli přepravit do Gambie přibližně 1600 kol, a 1600 kol znamená 1600 dětí, které se díky akci Sněhuláci pro Afriku dostanou do školy.

Stále je možné se přihlásit a informovat na stránkách www.snehulaciproafriku.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Fenka maluje obrazy a vydělává tisíce

Když si američtí manželé Bryce a Jennifer Hendersonovi brali z útulku v Las Vegas fenku jménem Arbor, ještě netušili, že se v ní skrývá umělkyně. Jejich...

Na charitu se ročně vyberou čtyři miliardy korun

Soukromé firmy a jednotliví občané dají ročně na dobročinné účely, projekty a charitu téměř čtyři miliardy korun. Výše darů a dobrovolných příspěvků se výrazně...

Výběr článků

Načítám