Hlavní obsah

Na infekce dýchacích cest s homeopatií

Právo, Petr Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opakované i chronické infekce dýchacích cest jsou jedny ze zdravotních problémů, u kterých se MUDr. Kateřině Formánkové z Ostravy často osvědčují homeopatika. Samozřejmě pouze tehdy, projeví-li o ně pacienti nebo jejich rodiče zájem.

Foto: Profimedia.cz

Homeopatie je metoda, která patří do alternativní medicíny.

Článek

Tříletou holčičku trápily záněty středního ucha. Obvykle se objevovaly po rýmě. Pravidelně končívala v ambulanci ušního lékaře kvůli bolesti. Odborník musel uvolnit zanícené ucho tím, že jí propíchl ušní bubínek. Záněty trápily holčičku na jaře a na podzim. Obvykle končívaly tak, že musela užívat antibiotika. Když je dostala potřinácté, rozhodla se její maminka, že zkusí něco jiného.

Holčička s velkýma očima

Zašla s dcerkou k MUDr. Kateřině Formánkové z Ostravy. Ta ve své praxi pediatra využívá i homeopatii. Lékařka podrobně vyšetřila vystrašenou drobnou holčičku s hubenýma ručičkama, pobledlým obličejem a velkýma očima.

Všimla si, že dítě má na nehtech malé bílé skvrnky. Ty signalizují problémy se vstřebáváním nebo ukládáním křemíku, případně jeho nedostatek. Podle zkušeností homeopatů trpí hodně dětí, které mají mimo jiné i tento příznak, opakovanými infekcemi dýchacích cest.

Lékařka předepsala holčičce homeopatikum Sillicea. Homeopaté ho často doporučují na opakované záněty dýchacích cest a středního ucha. Hlavně tehdy, když je organismus hodně vyčerpaný a unavený. Lékařka vysvětlila mamince, proč bude léčení chronických potíží postupovat pozvolna. Je možné, že se problémy se záněty ucha zpočátku léčby ještě vrátí. Měly by však být méně časté a ne tak dramatické. A přesně to se dělo.

Lepšila se postupně

Dívence zmizely nejprve skvrnky na nehtech. Pak se začaly prodlužovat intervaly mezi infekcemi. Měly navíc lehčí a kratší průběh. Malá je také lépe zvládala. Ještě dvakrát dostala zánět středního ucha, ale antibiotika musela užívat jen jednou.

Vypadala celkově zdravěji a i při nemoci si hrála, normálně jedla a nebyla tak vyčerpaná jako dřív. Při recidivě nemoci neměla většinou teploty, a pokud ano, tak jen nízké.

Během čtyř měsíců zcela zmizely záněty středního ucha. Lehké rýmy ji zatím trápily dál, ale už nekončily zmíněnými obtížemi. Kromě Sillicey užívalo dítě na teploty homeopatikum Ferrum phosporicum a na rýmy Kalium muriaticum, někdy i klasické léky, např. antihistaminika.

Po roce léčby bylo bez obtíží. Uvedená homeopatika si vzala dívka jen v případě, když se objevila rýma. Silliceu brala na jaře a na podzim ještě další rok. V současné době jde k doktorce Formánkové, jen když má potíže, protože si maminka s řadou lehčích problémů poradí i sama.

Homeopatická terapie se doktorce Kateřině Formánkové osvědčuje i u opakovaných nebo chronických zánětů močových cest, u opakovaných herpetických infekcí, genitálních výtoků a dalších zdravotních potíží, kdy oslabený organismus netvoří dostatek protilátek.

Pomoci organismu, aby si pomohl sám

Homeopatie je metoda, která patří do alternativní medicíny. Pro lékaře, kteří ji praktikují, je nejdůležitější typ pacienta a jeho příznaky. Podle nich vybírají homeopatické léčebné přípravky. Těch existuje značné množství. Obsahují různé látky ve vysokém ředění.

Smyslem léčby je stimulovat přirozené reakce organismu tak, aby se vypořádal s konkrétními zdravotními problémy sám. Přínos metody spočívá i v tom, že vyžaduje empatický přístup lékaře vůči pacientovi.

Lékař homeopat dokáže správně zhodnotit zdravotní stav nemocného. Také ví, jak doplnit homeopatickou terapii léky nebo postupy, které využívá klasická medicína, když je to potřeba.

Pokud se chcete o metodě dozvědět více, podívejte se na: svethomeopatie.cz., na hla-homeopatie.cz/adresar.php najdete kontakty na lékaře praktikující tuto metodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vaří podle tradiční čínské medicíny

Ačkoli se na nás ze všech médií sypou pořady o vaření a nekonečné řady receptů, zřejmě stále nemáme dost. Velkým hitem současnosti jsou totiž také nejrůznější...

I slovem se dá léčit

Když se člověk léčí s onkologickým onemocněním, je pod obrovskou zátěží. Aby vše zvládl, je důležité být v co nejlepším psychickém rozpoložení. Protože je to...

Výběr článků

Načítám