Hlavní obsah

Svou knihu si dnes zdarma může vydat každý, včetně maminek

Novinky, das

Vyprávíte si doma s dětmi příběhy, na které byste neradi zapomněli? Nebo vás jen baví psaní a tajně sníte o vydání vlastní knihy? Dnes ani takové přání nemusí být nesplnitelné. Existují komunitní platformy jako eBookEater.cz, kde si knihu může vydat téměř každý a bez finančních prostředků.

Foto: Profimedia.cz

Maminky nemusí svým dětem pouze číst, mohou pro ně psát i svoje příběhy.

Článek

Autoři zde publikují svá díla a uživatelé je pak mohou bezplatně stahovat, hodnotit, ale i finančně podpořit a motivovat tím autora.

Svůj autorský um tak může vyzkoušet úplně každý, včetně maminek s dětmi. Maminky tak nemusí svým dětem pouze číst, ale zároveň pro ně samy mohou psát svoje příběhy.

„Mnoho dnes úspěšných autorek začalo psát na mateřské dovolené. Za všechny můžeme uvést autorku knížek o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou, jejíž životní příběh od nezaměstnané matky v úspěšnou autorku zná celý svět,“ přibližuje pro Novinky.cz PR manažer projektu eBookEater.cz Jiří Poláček.

Čtení zlepšuje kreativitu a představivost

Nedávné průzkumy rovněž ukázaly, že čtení zlepšuje kreativitu a představivost a lidé, kteří pravidelně čtou, dosahují v životě lepších výsledků. Čím dříve přitom lidé začnou číst, tím lépe. Nejlepší je proto začít se čtením v dětském věku.

„eBookEater.cz v současnosti nabízí dětským čtenářům ke stažení zdarma více než 50 zajímavých knih. Za všechny můžeme jmenovat Dášeňku od Karla Čapka, řadu pohádek od Boženy Němcové jako Sůl nad zlato, Princ Bajaja nebo pohádka O perníkové chaloupce nebo třeba Knihu džunglí od Rudyarda Kiplinga,“ vyjmenovává zajímavé tituly Poláček.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zvládnout první dny ve školce

Vývoj každého dítěte je velmi individuální. Proto může být obtížné určit ten "správný věk" pro nástup do kolektivního zařízení typu klasické mateřské školy....

Výběr článků

Načítám