Hlavní obsah

Dobrůtky, jež ocení malí mlsalové nejen o Dni dětí

Novinky, Dana Sokolová

Den dětí přímo vybízí k oslavám. Děti totiž oslavy milují a každou takovou událost si i náležitě užijí. Přinášíme vám několik tipů, jak si tuto oslavu ozvláštnit.

Foto: Profimedia.cz

K oslavám samozřejmě patří i nejrůznější sladkosti.

Článek
Tvarohový zmrzlinový dezert Míša na borůvkách
Suroviny: 1 vafle, čokoládový topping, 1 lžička zakysané smetany nebo tučného bílého jogurtu, 1 polévková lžíce borůvek, 2 kopečky zmrzliny Míša
Postup: Dezertní talířek potřeme čokoládovým toppingem. Vafli přepůlíme na dva trojúhelníky, naaranžujeme na čokoládový topping a vedle umístíme dva kopečky Míša zmrzliny na již připravené borůvky. Vše dozdobíme snítkou čerstvé máty.
Restovaný banán se zmrzlinou
Suroviny: ½ banánu, 10 g másla, 2 kopečky zmrzliny (ideálně Carte d´Or v příchuti vanilková, karamelová nebo vlašský ořech), 0,4 g čokoládového toppingu, lískové oříšky na posypání, 2 g šlehačky
Postup: Polovinu banánu podélně rozřízneme. Na pánvi rozpustíme máslo a banán na něm orestujeme. Servírujeme na dezertní talířek, který předem zdobíme čokoládovým toppingem, přidáme dva kopečky zmrzliny dle vašeho výběru, posypeme lískovými oříšky a nakonec přidáme kopeček šlehačky.
Palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou
Suroviny: ½ litru mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli, tuk na opékání, smetana ke šlehání, bezpeckový španělský meloun Bouquet, vanilková zmrzlina
Postup: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Těsto naléváme na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékáme z obou stran.V misce ušleháme šlehačku, z melounu vydloubeme kuličky a připravíme si zmrzlinu. Před podáním potřeme palačinku šlehačkou, přidáme kuličky melounu a zmrzlinu. Můžeme pocukrovat.
Mlsná sklenka - (4 porce)
Suroviny: 4 kelímky (520 g) jahodovo-vanilkových MAXI Lipánků, 20 ks dětských piškotů, 21 ks (270 g) jahod, máta na ozdobu
Postup: Připravte si skleničky a na dno nalámejte piškoty. Jahody (nebo jiné ovoce) omyjte, odstraňte zelené části a jednu si schovejte na ozdobu. Ostatní jahody nakrájejte na kousky a následně v misce rozmačkejte vidličkou. Vzniklou kaši pak dejte na piškoty do skleniček. Zakončete Lipánkem a dejte do lednice vychladit. Před podáváním ozdobte kouskem jahody a mátovými lístečky.
Ananasové carpaccio se sorbety
Suroviny: 1,5 kolečka ananasu, pomerančový sirup, 1 kopeček pomerančového sorbetu Carte d´Or, 1 kopeček citronového sorbetu Carte d´Or, lístek máty, červený rybíz
Postup: 1,5 kolečka ananasu nakrájejte na opravdu slabé plátky. Z obou stran zalijte pomerančovým sirupem a nechejte chvilku stranou na jiném talířku. Připravte si červený rybíz, kterým budete prokládat plátky ananasu. Na dezertní talířek postupně skládejte ananasové plátky, které prokládejte červeným rybízem, vedle naservírujte kopeček pomerančového a černo-rybízového sorbetu. Ozdobte snítkou čerstvé máty.
Banánové cookies
Suroviny: ½ hrnku hroznového cukru, ½ hrnku rostlinného tuku Hera, 1 vejce, 1 a ¼ hrnku hladké špaldové mouky, 1 banán, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/3 hrnku ovesných vloček
Postup:  Smíchejte hroznový cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Hera, vejce, špaldovou mouku a kypřící prášek. Nakonec přidejte rozmačkaný banán a vločky. Lžičkou tvarujte z těsta bochánky, které pokládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečete v předehřáté troubě na 190° C 8 – 10 minut. Před podáváním dětem nechte cookies vychladnout.
Exotické osvěžení
Suroviny: čaj Pickwick Kouzlo Ovoce Červený pomeranč s limetkou a ananasem, 2 dcl pomerančového džusu, 1 dcl sodovky, led, kousky ovoce, nejlépe ananasu.
Postup: Uvaříme ovocný čaj Červený pomeranč s limetkou a ananasem (na 0,5 l vody 3 čajové sáčky) a necháme vychladnout. Přidáme 2 dcl pomerančového džusu a 1 dcl sodovky. Vše promícháme a doplníme ledem a kousky ovoce. Podáváme ve vysoké sklenici se slámkou a její okraj ozdobíme plátkem limetky nebo citrónu.
Caro s čokoládovou šlehačkou
Suroviny na 1 porci: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby
Postup: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) asi na 50°C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme ji rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90°C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.
Jahodový sorbet-koktejl
Suroviny: 2dcl jahodového džusu, 3 kopečky jahodového sorbetu Carte d´Or, ¼ banánu, jahoda na ozdobu
Postup: Do mixéru vložte jahodový džus s ¼ banánu, přidejte 3 kopečky jahodového sorbetu a mixujte 30 – 60 vteřin. Pohár ozdobte čerstvou jahodou nebo snítkou čerstvé máty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám