Hlavní obsah

V bavlnce od Diora aneb Jak se žije dětem hvězd

Právo, Lenka Dostálová

Na prestižních přehlídkách sedávají v první řadě a pyšní se titulem módní ikony. O kom je řeč? Ani o filmových hvězdách, ani o popových divách - nýbrž o předškolních dětech. Právě tak totiž žijí dcerky nejbohatších hvězdných párů.

Jak Monika Marešová obléká své dětiVideo: Novinky

 
Článek

Asi nejznámější parádnicí mezi potomky celebrit je pětiletá Suri, dcerka hollywoodských hvězd Toma Cruise a Katie Holmesové, která na piedestalu už dávno vystřídala (a v módních výstřelcích rozhodně překonala) Madonninu dnes už patnáctiletou dceru Lourdes. Hodnotu Suriina šatníku někteří experti odhadují na dva milióny dolarů. Kromě toho má i pěknou sbírku líčidel a v používání rtěnek a laků na nehty se přímo vyžívá.

Obzvláštní zálibu má ale malá Suri v botičkách na podpatku, které si neváhá vzít třeba i na pláž. Fotografie holčičky capkající ve vysokých střevíčkách, která svým módním vybavením připomíná spíš dospělou, pak občas u veřejnosti vzbuzují mírné pobouření. Rodiče se ale hájí tím, že dívenka si botky na podpatcích i jiné výstřelky vždycky „vydupe“.

Foto: Profimedia.cz

Pro odvážný výběr šatů a doplňků ji bulvár označuje za módní ikonu. Líčení s výraznou rtěnkou nesmí chybět.

Suri tak nenápadně vklouzla do role módní ikony a rodiče udělají, co jí na očích vidí. „Když si Suri usmyslí jít nakupovat, Katie prostě vyskočí, běhá za ní a kupuje všechno, co Suri chce. Několikrát za den jí asistuje při převlékání a chodí za ní jako nosič tašek,“ popsal stav věcí známý páru.

Holmesová se dokonce pochlubila, že jí dcera radí s výběrem oblečení. „Suri mi moc pomáhá. Vlastně to probíhá tak, že k ní přijdu a zeptám se: ,Jaké si mám vzít boty?‘ a ona mi je vybere,“ vyprávěla Holmesová pyšně v americké talkshow. Suri jí prý často sama vybírá i šaty na oslavy nebo slavnostní večery. „A nenechá mě jít ven, dokud na sobě nemám to, co chce ona. Má úžasný vkus,“ rozplývala se herečka nad šikovností potomka.

Kdo je nejvlivnější - Suri, nebo Harper?

Díky neúnavnému producírování v nejnovějších šatečkách před paparazzi se fintilka Suri zanedlouho stala miláčkem bulváru, který ji dokonce jednou označil za nejvlivnější celebritu. Na vějičku se chytil i renomovaný americký časopis Forbes, který dceru hrdiny Mission Impossible v roce 2008, tedy v jejích pouhých dvou letech, zařadil na první místo v žebříčku nejmocnějších dětí světa. Předstihla tak potomky Angeliny Jolie a Brada Pitta i synky golfisty Tigera Woodse a Davida a Victorie Beckhamových.

Foto: Profimedia.cz

Suri Cruisová si při procházkách s rodiči ráda hraje na dospělou včetně ležérního usrkávání nápoje z kelímku.

Právě Victoria Beckhamová, někdejší přítelkyně Holmesové, ovšem prohru nesla těžce. Týden po zveřejnění žebříčku Forbesu spolu obě rodiny v New Yorku trávily Den díkuvzdání okružní jízdou po městě a podle médií na ně nebyl pěkný pohled. Místo přátelského švitoření prý proti sobě Holmesová a Beckhamová seděly v kočáře s pevně stisknutými rty a každá hleděla na jinou stranu.

Karta se ale zřejmě brzy obrátí. Bývalá členka skupiny Spice Girls totiž v létě povila holčičku Harper Seven a všechno začíná nasvědčovat tomu, že vedle té bude Suri vypadat jako žebračka s prázdnou skříní.

Harper totiž už dva měsíce po narození kromě hromad hraček a oblečků vlastnila deset párů botiček na míru od luxusní značky Christian Louboutin, tašky na plenky od firem Gucci, Burberry a Prada a dětský pokojíček o rozloze průměrného britského domu.

Jeden módní časopis ji už také stihl umístit do čela žebříčku lidí mladších 25 let, kteří budou slavní i v příští dekádě. Beckhamová si přitom mohla mnout ruce, protože Suri skončila „až“ pátá.

Foto: Profimedia.cz

V září vzala Victoria Beckhamová malou Harper na nákup do luxusního butiku Miu Miu - ve světě nejslavnějších značek není toto miminko žádným nováčkem.

Na přehlídkách má židličku v první řadě

Vítězství v anketě je ale výsledkem usilovného snažení - Beckhamová totiž na dceřině smyslu pro eleganci začala pracovat hned zkraje. Dvouměsíční Harper například vzala na newyorský týden módy, kde pro nemluvně během přehlídek měli přichystanou dětskou židličku v první řadě u mola. Tříbit módní cit si pak Harper byla i v butiku značky Prada. „Byly jsme v Prada a jí se to moc líbilo. Připadalo mi, jako by říkala: ,Mami, jsem doma‘,“ napsala Beckhamová okouzleně na Twitteru.

Pro hvězdné princezny se ale na obzoru objevuje další nebezpečí. Těhotenství totiž koncem srpna ohlásila americká zpěvačka Beyoncé. Ta spolu s manželem, rapperem Jay-Z, tvoří druhý nejbohatší pár šoubyznysu a na příchod potomka se připravuje, jak se patří. „Beyoncé na dítě dlouho čekala, a je proto odhodlána o sebe dobře pečovat. Platí si dietologa, aby jí naplánoval jídelníček, denně si dopřává masáže a za krémy proti striím už utratila celé jmění,“ napsal server Dailystab.com.

Foto: Profimedia.cz

Potomek zpěvačky Beyoncé se má narodit na přelomu roku. Už teď do něj rodiče investovali milión dolarů.

Za věci pro nenarozené dítě a péči o nastávající matku manželé podle odhadů jen do porodu vydají přes milión dolarů. Díru v rozpočtu jim to neudělá, jen za loňský rok si totiž vydělali 88 miliónů. Suri i Harper se tak mohou těšit na silnou konkurenci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám