Hlavní obsah

Kurz Hravě žij zdravě učí děti zábavnou formou zdravému životnímu stylu

V září opět startuje internetový kurz zdravého životního stylu Hravě žij zdravě, který vede děti k utváření správných stravovacích návyků a podporuje jejich zdravý životní styl. Primárním cílem kurzu je změnit u dětí nevhodné stravovací návyky, zlepšit jejich pitný režim a zvýšit pohybovou aktivitu. Kurz je propojený se soutěží pro páté ročníky ZŠ.

Foto: Profimedia.cz

I zdravý životní styl může děti bavit.

Článek

Internetový kurz je rozdělený na dvě hlavní části – vzdělávací a praktickou. Vzdělávací část přináší ve čtyřech lekcích základní informace o zdravém stravování a stolování, o důležitosti pitného režimu a pravidelného pohybu atd. Praktická část nazývaná "Deníček" je pak zaměřena na interakci s žákem, přináší zpětnou vazbu a doporučení, jak být fit.

Děti se mohou těšit na zajímavé úkoly, hádanky a spojovačky, které jim ukáží, jak snadné je žít zdravě.

Cílem kurzu není držet diety. Kurz ani nenabízí reklamu na potravinové doplňky či jiné přípravky na podporu redukčního režimu. Jeho funkce je čistě preventivní.

Odbornými garanty celého kurzu jsou výživoví poradci ze společnosti STOB a z Poradenského centra Výživa dětí.

Žáci pátých tříd se také mohou zaregistrovat do soutěže, kde budou mít šanci vyhrát některé z cen, které podporující aktivní životní styl. Soutěž začíná už v září na www.soutez.hravezijzdrave.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám