Hlavní obsah

Slavné matky, které se za kojení nestydí

Novinky, bok

Kojení je pro miminko tím nejlepším startem do života. I v dnešní době, kdy se za kojení ženy stydět nemusí, existují dámy, které se ho straní. Naproti tomu jsou ale slavné herečky či zpěvačky, jež kojení veřejně propagují a z nepříjemných řečí si nic nedělají.

Foto: Profimedia.cz

Kojení je podle mnohých odborníků pro dítě tím nejlepším startem do života.

Článek

Slavné ženy - matky jsou možná známé tím, že mají pro své potomky více či méně chův a pečovatelek, které jim zdárně pomáhají s výchovou, co se ale týče kojení, to už je jiná. Některé se ho straní, jiné ho naopak i přes své postavení či známost vřele propagují.

Mariah Careyová

Mariah porodila dvojčata Monroe a Moroccan v dubnu letošního roku. Z doby, kdy byla ještě v nemocnici, uvedla agentura AP zajímavou informaci, a to že je zpěvačka natolik posedlá touhou kojit obě své děti, že ještě v nemocnici popíjela pivo, neboť si myslela, že je to pro podporu kojení přínosné.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey

Ačkoli se snaží slavná diva vrátit co nejdříve ke své práci, i tak kojení nezanedbává a podle jejího manžela Nicka Cannona kojí Mariah v tandemu - s jedním dítětem na každé paži.

Salma Hayeková

Jak sama herečka, matka čtyřleté Valentiny, uvedla, byla na kojení zcela závislá. "Jsem něco jako alkoholik. Je mi jedno, jestli jsem ubrečená, tlustá, pokračuji s kojením prostě dál a dál. Když vidím, jak to dceři dělá dobře, prostě nemůžu přestat," uvedla v jednom z dřívějších rozhovorů.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Salma Hayeková na festivalu na červeném koberci

V roce 2008, když byl její dceři rok, navštívila spolu s UNICEF Sierra Leone, kde se nechala pro pořad Nightline stanice ABC natočit, jak kojí malé hladovějící dítě, uvedl server Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Slavná herečka Salma Hayeková se na podporu kojení v chudých zemích nechala vyfotit a natočit pro dokument stanice ABC.

Jak sama později uvedla, v Sierra Leone není kojení rozhodně ničím běžným. Proto považovala za nutné zúčastnit se projektu a informovat zdejší matky, jak je právě kojení pro jejich potomky vhodné.

Tori Spellingová

Herečka, známá především ze seriálu Beverly Hills 90210, v současnosti očekává svého třetího potomka. Kojení vždy považovala za samozřejmost, ale jak sama dříve uvedla, rozhodně to nebylo tak jednoduché, jak si představovala.

Foto: Profimedia.cz

Tori Spellingová

"S Liamem jsem měla s kojením problém. Čekala jsem, že mléko se bude tvořit tak nějak samo, ale moc to nešlo. On to samozřejmě nerespektoval, a když měl hlad, zběsile do mě bušil pěstičkami. Nakonec se to ale nějak spravilo," uvedla pyšná matka. Lze tedy očekávat, že pokud to i tentokrát jen trochu půjde, kojení se rozhodně nebude stranit.

Angelina Jolie 

Je málo lidí, kteří by alespoň jednou neslyšeli o slavné herecké dvojici Angelina Jolie a Brad Pitt a jejich početné rodince. Někteří je obdivují, jiní odsuzují. Je známo, že chův mají pro své ratolesti jistě dost, ale co se týče kojení, to si herečka obstarala s radostí sama.

Foto: Profimedia.cz

Fotografii kojící Angeliny pořídil pyšný otec dvojčat Brad Pitt.

Pro skeptiky, kteří by tomu jinak jen těžko uvěřili, může být důkazem i fotografie, kterou pořídil pyšný otec dvojčat Knoxe a Vivienne, neméně slavný herec Brad Pitt.

Victoria Beckhamová

U této populární zpěvačky a módní návrhářky by možná jen málokdo věřil, že i ona se řadí mezi zastánkyně kojení. Victoria ale jejich malou dcerku Harper Seven z neznámých příčin intenzivně kojila pouhých pět týdnů, poté se rozhodla přejít na lahev. Informace manželé sdělili v rozhovoru pro časopis People.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová s dcerkou

"Pouto matky s dcerou pro nás bylo velmi důležité. Kojení je prostě neuvěřitelná věc," řekl pyšný otec David Beckham. "I tak jsem ale rád, že přecházíme na lahev, alespoň mohu teď svou dceru krmit i já," dodal.

Gisele Bundchenová

Brazilská supermodelka Gisele Bundchenová má se svým manželem Tomem Bradym syna Benjamina, který se narodil v roce 2009. Podle jejích vlastních slov by měla každá žena, pokud to jde, kojit své dítě minimálně šest měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Gisele Bundchenová se synem Benjaminem

"Někteří lidé nepovažují kojení za podstatné. Právě těm bych ale řekla: Opravdu chcete své malé děti krmit chemickými náhražkami, které se nabízejí?" uvedla pro časopis Harper’s Bazaar.

Christina Aguilerová

Popová zpěvačka má se svým bývalým manželem Jordanem Bratmanem syna Maxe, kterého s oblibou kojila.

Foto: Profimedia.cz

Christina Aguilerová se synem Maxem

"Kojení se často přirovnává ke cvičení. Když kojíte, zároveň hubnete. Je pravda, že je možná hubnutí o něco snadnější, je to jako cvičení bez velké námahy. Skutečnost je ale o něco složitější a únavná. Mnohdy se tak přistihnete, že častěji mlsáte," uvedla zpěvačka pro server Access Hollywood.

Kourtney Kardashianová

Jedna ze slavných sester a hvězda televizní reality show, Kourtney Kardashianová, je pyšnou matkou syna Masona a velkou zastánkyní kojení. "Mám prostě pocit, že je to správná věc," napsala na svůj baby blog. "Kojení je ten nejúžasnější zážitek vzájemného propojení mezi matkou a dítětem," dodala.

Foto: Profimedia.cz

Kourtney Kardashianová se synem

Elle Macphersonová

Australská herečka, modelka a podnikatelka je matkou dvou synů, Arpada Flynna Alexandera Bussona (1998) a Aurelia Cy Andrea Bussona (2003). Kromě toho je také velvyslankyní UNICEF propagující výhody kojení.

Foto: Profimedia.cz

Elle Macphersonová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám