Hlavní obsah

Po narození dítěte se partnerské hádky stávají součástí každodenního života

Londýn

Rodičovství není tak jednoduché, jak si mnozí myslí. Představa, že dítě dvojici spojí a vztah posílí, je naprosto mylná. Je tomu právě naopak. Zatímco se průměrný pár tzv. chytne sedmkrát denně před narozením potomka, po jeho příchodu do domácnosti je to už jedenáctkrát denně. Nárůst o čtyřicet procent představuje pro rodiče velkou zátěž, 4015 hádek ročně často představuje příliš těžkou zkoušku.

Foto: Profimedia.cz

Děti vztahy neposilují, naopak podporují více konfliktů.

Článek

Důvodů, proč hádek přibývá, je hned několik. Především je to naprostá změna denního režimu a bezesné noci, narušení pravidelných rituálů a také hádky kvůli disciplíně, o níž mají partneři různou představu.

Rodiče se pak hádají nejen kvůli tomu, kdy má dítě spát, jak má spát a co má konzumovat, ale mají také rozličnou představu o tom, za co utrácet a co je nezbytné. Mužům většinou vadí, že se utrácí příliš mnoho za hračky a že jsou pak všude rozházené.

„I ty nejpevnější a nejsilnější páry mají problém zvládat prvních pár měsíců, hádky se pak stanou součástí každodenního života,“ tvrdí mluvčí společnosti MumPoll, která průzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Mnozí rodiče po narození potomka spí odděleně

Narození potomka může pro mnohé novopečené rodiče znamenat velkou zátěž, a to především psychickou. Neustálý dohled a péče o dítě často oba tak vyčerpá, že už...

Výběr článků

Načítám