Hlavní obsah

Několik tipů na dětskou party nejen na Den dětí

Novinky, Dana Sokolová

Den dětí přímo vybízí k oslavám. Děti totiž oslavy milují a každou takovou událost si i náležitě užijí. Přinášíme vám několik tipů, jak si tuto oslavu ozvláštnit.

Foto: Profimedia.cz

Děti oslavy milují.

Článek

Jestli na dětských oslavách něco nesmí chybět, pak chutné nápoje. Čím pestřejší tyto nápoje budou, tím více je děti ocení. Kromě míchaných koktejlů, si pak děti zajisté vychutnají dětské varianty kávy.

K oslavám samozřejmě patří i nejrůznější sladkosti. Kromě bonbónů a zmrzlinových pohárů děti uvítají dortíky, ovocné misky apod. Připravili jsme pro vás hned několik receptů, které snadno vyrobíte a to třeba i za pomoci malých oslavenců.

Haribo bowle
Suroviny: 2 balíčky Haribo zlatých medvídků, 2 litry jablečné šťávy, 1 litr minerální vody
Postup: Obsah 1 sáčku Haribo zlatých medvídků zalijte jablečnou šťávou a nechte v pokojové teplotě 6 – 8 hodin rozležet. Poté je přes sítko sceďte a nalijte do medvídky ochucené jablečné šťávy minerálku. Do nápoje nakonec vložte druhý sáček gumových medvídků a podávejte vychlazené.
Caro s čokoládovou šlehačkou
Suroviny na 1 porci: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby
Postup: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) asi na 50°C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme ji rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90°C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.
Exotické osvěžení
Suroviny: čaj Pickwick Kouzlo Ovoce Červený pomeranč s limetkou a ananasem, 2 dcl pomerančového džusu, 1 dcl sodovky, led, kousky ovoce, nejlépe ananasu.
Postup:  Uvaříme ovocný čaj Červený pomeranč s limetkou a ananasem (na 0,5 l vody 3 čajové sáčky) a necháme vychladnout. Přidáme 2 dcl pomerančového džusu a 1 dcl sodovky. Vše promícháme a doplníme ledem a kousky ovoce. Podáváme ve vysoké sklenici se slámkou a její okraj ozdobíme plátkem limetky nebo citrónu.
Chladivý banánový koktejl (4 porce)
Suroviny: 4 zralé banány Chiquita, 100 g jahod, 200 ml vychlazené perlivé vody, 1 limetka, skořice
Postup: Ze 3 banánů, jahod a 100 ml vody umixujeme hustou směs a rozdělíme do sklenic (do půlky obsahu). Zbylý banán ušleháme se 100 ml vody a šťávou z limetky, doplníme poháry, posypeme skořicí a hned podáváme.
Palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou
Suroviny: ½ litru mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli, tuk na opékání, smetana ke šlehání, bezpeckový španělský meloun Bouquet, vanilková zmrzlina
Postup: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Těsto naléváme na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékáme z obou stran.V misce ušleháme šlehačku, z melounu vydloubeme kuličky a připravíme si zmrzlinu. Před podáním potřeme palačinku šlehačkou, přidáme kuličky melounu a zmrzlinu. Můžeme pocukrovat.
Oceánské Caro
Suroviny na 1 porci: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 50 ml smetany na šlehání, 10 g vanilkového cukru, 50 ml kokosového mléka, 80 ml vody, 50 g ananasu, 100 g směsi exotického ovoce - kumquat, banán, mandarinka, kaktusový fík, 1 kopeček vanilkové zmrzliny
Postup: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou s kokosovým mlékem ohřátou na 90°C a promícháme. Do skleničky nalijeme připravené Caro, ozdobíme šlehačkou, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a dozdobíme ovocem.
Caro Machiatto na vídeňský způsob
Suroviny na 1 porci: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 150 ml mléka, 50 ml vody, 20 g nastrouhané čokolády, 15 g cukru
Postup: Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90°C. Do ohřátého mléka na cca 70 °C přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Plněné blumy od Lipánka
Suroviny pro 4 osoby: 400 g (4 ks) blum, 150 g Lipánek Žervé, 20 g Jihočeského bílého jogurtu Nature, 10 g vanilkového cukru, 15 g máslových sušenek, lístečky máty na ozdobu
Postup: Žervé, jogurt a vanilkový cukr dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Čerstvé blumy omyjte, osušte, rozpulte, vyndejte pecku a rozložte na talíř. Krémem naplňte cukrářský sáček. Půlky blum ozdobně krémem naplňte a nechte v lednici vychladit. Před podáváním ozdobte lístečky máty a kouskem sušenky.
Piškotovo-krémová pyramida (4 porce)
Suroviny: 3 kelímky (390 g) vanilkových MAXI Lipánků, 20 ks (140 g) cukrářských piškotů, 80 g broskve, 20 g čokoládové polevy lístky máty na ozdobu
Postup: Lipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte krémem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada čtyři kousky, druhá řada tři kousky, třetí řada dva a poslední řada jedna polovina obaleného piškotu. Dejte na chvíli do lednice. Před podáváním ozdobte kousky broskve a tekutou čokoládovou polevou.
Ježek z vaječných piškotů
Suroviny: 1/2 balení čokoládového pudingového prášku, 1/4 l mléka, 10 dkg Manner-čokolády cca, 40 kusů Manner-vaječných piškotů, 1/8 kg másla, 5 dkg moučkového cukru, 10 dkg mandlí, rybízová marmeláda, kandované třešně jako očička (lze nahradit lentilkami)
Postup:  Uvaříme puding z prášku a mléka. Rozpustíme v něm čokoládu. Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a přimícháme vychlazený puding. Vaječné piškoty vyložíme na papír a natřeme silnou vrstvou krému. Piškoty potřeme rybízovou marmeládou a potřenou stranou položíme na krém. Horní stranu pokapeme mlékem. Pak dáme vrstvu krému a několikrát opakujeme. Každou vrstvu uděláme trošku menší, takže vznikne tvar ježka. Potřeme krémem, necháme špičku jako čumáček. Dáme na několik hodin do chladu. Půlky oloupaných mandlí nakrájíme jako bodliny a na závěr uděláme očička.
Marcipánový dort
FOTO: Manner
Suroviny na základ: 430 g marcipánu, 260 g cukru, 210 g žloutků, 150 g vajec, 250 g bílků, 100 g hladké mouky, 50 g kakaového prášku, 100 g Manner polevy, 100 g máslaPro náplň: 250 ml mléka, 65 g cukru, 2 vaječné žloutky, 5 plátků želatiny, 80 ml vaječného koňaku, Manner-piškoty k obložení, 250 ml šlehačky, 1 Manner-punčové glazury
Prosejeme mouku s kakaovým práškem. Polevu necháme rozpustit s máslem. Marcipán dohladka zpracujeme s polovinou cukru (130 g), celými vejci a žloutky - pomocí šlehače, a dále pomocí normálního mixéru.Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh. Malou část sněhu zamícháme do čokoládové hmoty s máslem, až získáme hladkou lehkou konzistenci. Přidáme marcipánovou směs, vmícháme kakao s moukou a smícháme se zbytkem sněhu. Vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté formě při asi 145 °C zhruba 45 minut. Dortový základ necháme vychladnout a horizontálně rozdělíme na dva nebo tři díly.Náplň z mléka, cukrů a žloutků rozehřejeme nad parou do růžova (mícháme, dokud se hmota nespojí). Želatinu namočíme, necháme rozpustit v této hmotě. Vše necháme dobře vychladnout. Pomocí šlehače našleháme, přidáme vaječný likér a nazdobíme šlehačkou. Nakonec přidáme maliny.Korpus potřeme krémem a nahoru naskládáme piškoty a položíme druhou část korpusu. Tento postup opakujeme. Poslední díl korpusu polijeme temperovanou čokoládovou glazurou, necháme ztuhnout a naneseme punčovou glazuru. Ozdobíme piškoty a zbylým krémem.
Ovocná lízátka
Suroviny: Jahody, banány, ananas apod.,  Manner - poleva, oříšky či kokos na dozdobení
Postup: Kousky ovoce napíchneme na špejle a ponoříme do polevy. Na závěr posypeme oříšky či kokosem.
Mlsná sklenka - (4 porce)
Suroviny: 4 kelímky (520 g) jahodovo-vanilkových MAXI Lipánků, 20 ks dětských piškotů, 21 ks (270 g) jahod, máta na ozdobu
Postup: Připravte si skleničky a na dno nalámejte piškoty. Jahody (nebo jiné ovoce) omyjte, odstraňte zelené části a jednu si schovejte na ozdobu. Ostatní jahody nakrájejte na kousky a následně v misce rozmačkejte vidličkou. Vzniklou kaši pak dejte na piškoty do skleniček. Zakončete Lipánkem a dejte do lednice vychladit. Před podáváním ozdobte kouskem jahody a mátovými lístečky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám