Hlavní obsah

Beyoncé nabádá ve videoklipu děti k většímu pohybu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětská obezita se stává celosvětově stále větším nešvarem. Stav je natolik alarmující, že se do boje s tímto problémem zapojují i známé osobnosti. Kromě mnoha aktivit a seminářů tak vzniklo i poněkud netradiční spojení první dámy USA Michelle Obamové a zpěvačky Beyoncé, které ruku v ruce bojují proti stále narůstající dětské obezitě.

Článek

První dáma USA Michelle Obamová již minulý rok spustila kampaň "Let´s Move!", kterou chtěla upozornit právě na problém dětské obezity. Základní body kampaně jsou prakticky velmi jednoduché. Přesvědčit děti, rodiče i školy, že je potřeba mnohem více dbát na zdravější stravování a také podpořit a zajistit dětem více pohybových aktivit, a to nejen ve školách, ale i v běžném každodenním životě, citoval server ABCNews.

"Zapojení známých osobností a celebrit do takového boje výrazně zvyšuje informovanost o dané problematice. Největším kladem kampaně "Let´s Move Michelle Obamové ale není právě jen zvýšení informací, ale také zaměření na to, jak mohou změny v chování každého z nás přispět k výraznému zlepšení," uvedla pediatrička a odbornice na obezitu Jennifer Helmcampová z Austinu.

"Pokud se pak do takové kampaně zapojí ještě taková významná celebrita, jakou je zpěvačka Beyoncé, která je mezi mládeží velmi populární, má celá akce na děti a dospívající mnohem zásadnější vliv," dodala.

Videoklip Beyoncé rozproudí každého 

V novém videoklipu Beyoncé, který byl zveřejněn minulý týden, vstupuje zpěvačka oblečená v šortkách, zelených podkolenkách a botách na podpatku do jídelny plné dětí, které svým zpěvem nabádá, aby se spolu s ní daly do pohybu.

"Umístění klipu do školní jídelny je zásadní. I Beyoncé si uvědomuje, že právě školy hrají důležitou roli v prevenci obezity, a to nejen zdravým stravováním, ale také přiměřeným pohybem žáků," řekl programový manažer George R. Flores.

Beyoncé se v podpoře boje proti obezitě zařadila k dalším známým celebritám, jako jsou Ellen DeGeneresová, Scarlett Johanssonová nebo také slavný kuchař Jamie Oliver.

Dobré úmysly prý nejsou všechno

I přes z velké míry pozitivní přístup a úmysl ale ne všichni odborníci na hubnutí a obezitu tuto akci tak nadšeně vítají.

"Největší nebezpečí je podle mne v tom, že se do kampaně, jako je tato, zapojují mnohem více slavné osobnosti, a už méně opravdoví odborníci. Při nesprávné interpretaci a podání tak může mít taková akce spíše nežádoucí účinky. Pokud je ale úsilí při řešení podáno správně a vhodnou formou, jsou takovéto postoje jistě vítány," uvedl spoluzakladatel Yale Prevention Research Center.

K problematice se vyjádřila i výkonný ředitelka centra pro poruchy příjmu potravy Wendy Oliver-Pyattová: "I cesta do pekla může být dlážděna dobrými úmysly. Podobné kampaně, jako je tato, tak mohou vlastně spíše pohled dospělých a dětí na celou problematiku spíše zkreslit".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám