Hlavní obsah

Nezdravá strava matky v těhotenství může u dítěte způsobit závislost

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeobecně se ví, že kouření či nadměrné pití alkoholu v těhotenství s sebou přináší různá rizika, a to především pro nenarozené dítě. Jsou ale i další faktory, kterými může matka negativně ovlivnit vývoj svého dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Ženy by se podle vědců měly v těhotenství vyvarovat nadměrného přísunu sladkostí a nezdravých jídel. U svých nenarozených dětí tím prý mohou způsobit závislost.

Článek

Jsou ženy, u kterých se, co se například stravování týče, neprojeví v období těhotenství téměř žádná změna. Jí stále tak, jak jsou zvyklé, popřípadě se ještě více zaměřují na přísun zdravých a výživných potravin, které jsou prospěšné pro správný vývoj dítěte.

Na druhé straně jsou ale ženy, které se v těhotenství rozhodně ničím neomezují, dopřávají si dvojité porce jídla, nevyhýbají se ani nezdravým a tučnějším jídlům. Na to ale pozor. Ani jedna z těchto věcí rozhodně není v období těhotenství vhodná. [celá zpráva]

Především co se týče nezdravého stravování, může žena velmi negativně ovlivnit vývoj a budoucí způsob života svého dosud nenarozeného dítěte. Vědci prý zjistili, že strava v těhotenství, která obsahuje nadměrné množství cukrů a tuků, může u nenarozených dětí způsobit něco jako "závislost", kvůli které mohou v životě mnohem hůře odolávat svodům v podobě dortíků, čokolád nebo kalorických či fastfoodových jídel, uvedl server Daily Mail.

Názory na taková zjištění se ale mezi odborníky značně liší. Zastánci celkového zdravého životního stylu takové "výsledky" zjištění rozhodně s nadšením vítají. Jiní ale dodávají, že je třeba ještě mnohem více zjištění a průběžných výsledků, aby sedalo se 100% jistotou říci, zda to tak opravdu je.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám