Hlavní obsah

Slavní otcové po šedesátce: jsme vyčerpaní, ale šťastní

Právo, Lenka Dostálová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jim šedesát a více, ale neschází jim energie na to, aby si na stará kolena pořídili potomka. Stát se otcem po šedesátce není v řadách slavných mužů nic neobvyklého. Jak se se shonem okolo přírůstku do rodiny vyrovnávají?

Foto: Profimedia.cz

Novopečení rodičové Elton John a David Furnish pořídili svému dítěti luxusní byt za 37 miliónů korun.

Článek

Rod Stewart (66) dva týdny nespal

Že dá nový potomek po šedesátce pořádně zabrat, se přesvědčil zpěvák Rod Stewart (66), který spolu s manželkou Penny (41) přivedl v polovině února na svět syna Aidena. „V mém věku je sakra náročné mít dítě, protože to maličké se nikdy neunaví. Jsem ale šťastný, že ho máme. Sice jsem úplně vyčerpaný, ale Aiden je krásný chlapeček,“ přiznal s tím, že po narození syna dva týdny nespal.

Foto: Profimedia.cz

Rod Stewart s rodinou

„Nedokážu popsat slovy, jak neuvěřitelné je vidět své dítě přicházet na svět,“ rozplýval se Stewart po narození Aidena. Další děti už ale neplánuje. S britskou modelkou a fotografkou Penny už má pětiletého syna Alastaira, k tomu je otcem dalších šesti dětí z předchozích vztahů. „Mám jich osm a už to stačí, dál vlak nejede. Penny to chápe a souhlasí s tím,“ řekl. Roli přestárlého otce si ale pochvaluje. „Teď se můžu na rodinný život soustředit víc než dřív, kdy jsem pracoval na kariéře,“ přiznal.

Dobře ví, o čem mluví. První dcera Sarah se jemu a jeho tehdejší přítelkyni narodila v pouhých osmnácti letech a neměla pěkné dětství - rodiče ji dali do dětského domova. Štěstí v podobě manželů, kteří ji adoptovali, se na ni usmálo až po pěti letech střídavého pobytu v ústavech a u pěstounů. „Neměl jsem jinou možnost, byl jsem úplně švorc,“ brání se Stewart.

Se Sarah, které je dnes 47 let, k sobě našli cestu až po smrti jejích adoptivních rodičů. „Když umřeli, snažili jsme se sblížit a zatím to funguje. Nikdy jsem se necítil jako její otec, protože jsem ji nepřebaloval ani nevodil do školy, ale snažím se,“ kaje se zpěvák.

V poslední době si často volají a Sarah se pravidelně účastní rodinných setkání. „Necítím k němu žádnou zášť. Kvůli tomu, co se stalo, jsem se nikdy nezlobila. Byla jsem jen smutná. Teď už jsem ale starší, vidím věci jinak a chápu, že to pro něj bylo celá ta léta stejně těžké jako pro mě. Teď začínáme novou kapitolu, což je báječné,“ uzavírá Sarah smířlivě.

Elton John (63) koupil synkovi byt

To další prošedivělý otec, britský zpěvák Elton John (63), starosti s nedostatkem spánku mít nemusí. Jeho dnes tříměsíční synek Zachary se hned po narození nastěhoval rovnou do vlastního bytu, který mu rodiče – John a jeho partner David Furnish (48) – sehnali vedle svého přepychového apartmá v Beverly Hills.

Nemovitost koupili už před dvěma lety za v přepočtu asi 36 mil. Kč. „Všichni si mysleli, že si ho pořídili, aby měli víc místa. Pak se ale ukázalo, že přemýšlejí o dítěti,” řekl deníku Daily Mail známý páru. Oba byty ale zřejmě nejsou propojené. „Jak jsem pochopil, bydlí miminko a jeho chůvy v jednom bytě a Elton s Davidem v druhém,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Elton John a jeho syn Zachary Jackson Levon Furnish-John

Popová hvězda se tak nemusí bát, že by ji po koncertu ve spaní rušil dětský pláč. O nemluvně je ale postaráno královsky, 24 hodin denně má k dispozici dvojici chův. John mu také najal designéra hollywoodských hvězd, který byt vybavil tak, aby dítě mělo pohodlí. A až trochu povyroste, nebude mít nouzi o prominentní sousedy. V okolí přebývají hvězdy jako zpěvačka Cher nebo herci Sidney Poitier a Joan Collinsová. Zpěvák, který vlastní majetek v hodnotě 185 miliónů liber, přitom zdůraznil, že chce Zacharymu dopřát normální dětství. „Nechceme ho rozmazlit. Poskytneme mu veselé a bezstarostné období nevinnosti, svobody, lásky a jistoty,“ ujistil.

Z přírůstku do rodiny je Elton nadšený. „Nikdy jsem nic takového necítil. Člověk je úplně ohromený. Je to taková radost, když cítíte teplo jeho tělíčka a vidíte, jak dýchá… nikdy na to nezapomenu,“ popsal okamžik, kdy Zacharyho poprvé vzal do náruče.

Myšlenku mít dítě přitom zpěvák původně tvrdošíjně odmítal. „David chtěl vždycky adoptovat dítě, já jsem ale byl proti. Je mi přes šedesát a myslím, že vzhledem k častému cestování a mému způsobu života by to vůči dítěti nebylo spravedlivé,“ tvrdil. Názor změnil, když se před rokem a půl v ukrajinském sirotčinci pro děti nakažené virem HIV zamiloval do čtrnáctiměsíčního chlapečka Leva. Ukrajinské úřady mu však adopci nepovolily s odkazem na jeho věk a rodinné poměry.

Zřejmě v té době se v jeho mysli zrodilo odhodlání mít vlastní dítě. To nakonec v kalifornské klinice porodila náhradní matka. Malý Zachary tak bude mít jednou ze své netradiční rodiny pěkně zamotanou hlavu. Žena, která dítě odnosila, nebyla totiž jeho biologickou matkou. Lékaři jí jen implantovali cizí oplodněné vajíčko. Jestli je otcem Elton John nebo jeho přítel David Furnish se údajně neví.

Niki Lauda (62) se cítí jako třicátník

Otcem nemluvněte je i bývalý závodník formule 1 Niki Lauda (62). Narození dvojčat Mii a Maxe přivítal před osmnácti měsíci spolu s o třicet let mladší manželkou Birgit.

Strach z toho, že by ho okolí považovalo za dědečka dvojčat, Niki Lauda nemá. Na svém věku naopak vidí výhody. Domnívá se, že díky bohatým životním zkušenostem bude při výchově úspěšnější než leckterý mladý otec. A co víc – děti mu svojí nevyčerpatelnou energií navracejí ztracené mládí. „S dvojčaty je to, jako by se můj věk vydělil dvěma – cítím se jako třicátník,“ směje se.

Foto: ČTK

Narození dvojčat Mii a Maxe přivítal před osmnácti měsíci spolu s o třicet let mladší manželkou Birgit i závodník formule 1 Niki Lauda.

Ani Lauda přitom nebyl mezi otci nováčkem, z prvního manželství má už dva dospělé syny, dalšího syna má nemanželského. Synové s vlastními dětmi nespěchali, legendární závodník tak musel vzít iniciativu do vlastních rukou.

Hvězdní otcové

Rekordmanem mezi celebritami je francouzský herec Jean-Paul Belmondo (77). Nejmladší dcera Stella do jeho rodiny přibyla, když mu bylo rovných 70 let. Má ji s bývalou ženou Natty (46).

Mezi prošedivělé otce se řadí i americký miliardář Donald Trump (64). Tomu jeho o 24 let mladší manželka, slovinská modelka Melania Knauss, povila syna Barrona pouhé tři měsíce před jeho šedesátinami.

V 64 letech se stal otcem americký zpěvák Art Garfunkel, polovička populárního dua Simon and Garfunkel. Syna Beaua Daniela jemu a jeho ženě Kathryn porodila náhradní matka.

Španělskému zpěvákovi Juliu Iglesiasovi (67) se osmé dítě narodilo v 63 letech. Syna Guillerma má s manželkou, o dvaadvacet let mladší nizozemskou modelkou Mirandou.

Americký moderátor Larry King (77) má se svou sedmou ženou Shawn (51) dva syny: starší Chance se narodil, když Kingovi bylo 65 let, mladší Cannon o rok později.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám