Hlavní obsah

Karel Gott rozdával v nemocnici dětem hračky a cédečka

Jaké překvapení zažili malí pacienti Kliniky dětského a dorostového lékařství v Praze, když se u nich na oddělení z ničeho nic objevil zpěvák Karel Gott. Zlatý slavík navíc nepřišel s prázdnou - nemocné děti potěšil plyšáky a hlavně cédéčky s osobním věnováním. Všechny malé i velké v nemocnici pak pozval na benefiční šou Magická noc - Srdce pro děti, která odstartuje už 15. prosince.

Článek

Klinika dětského a dorostového lékařství VFN a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, které je Karel Gott patronem, se specializuje především na léčbu dědičných poruch metabolismu (látkové výměny), poruch vývoje, revmatických chorob, nemocí trávící soustavy a jater, poruch imunity a alergií.

Návštěva Karla Gotta v nemocnici byla ovšem velkým překvapením nejen pro malé pacienty, ale také pro jejich maminky, které jsou s nimi hospitalizovány. U mnohých z nich se při setkání jejich dětí s nejznámějším českým zpěvákem objevily slzy dojetí.

Karel Gott hvězdou Magické noci

Přestože hlavním záměrem návštěvy bylo zejména potěšit děti, Karel Gott si udělat čas i na lékaře, kteří byli jeho přítomností zaskočeni stejně jako pacienti. Společně s nimi navštívil jednotku intenzivní a resuscitační péče, kde se řeší závažné ohrožení života u dětí bez rozdílu věku. Speciální oddělení poskytuje mj. nekonvenční způsoby umělé plicní ventilace a je stále plně vytíženo.

Karel Gott vyslovil lékařům kliniky veliké uznání za jejich práci, popřál všem dětem šťastné uzdravení a všechny pozval na své vystoupení 15. prosince v rámci Magické noci v Tesla areně v Praze. Návštěvníky čeká pohádkový příběh z ledové říše, jenž budou doprovázet úžasné laserové, 3D a pyro efekty. Výtěžek z akce poputuje na konta dětských oddělení nemocnic a vážně nemocných dětí.

Spolu s Karlem Gottem vystoupí při Magické noci – Srdce pro děti přední umělci české hudební scény jako Petr Hapka, Leona Machálková, Petr Kolář, Ewa Farna, Petr Bende, Mista, Philip Maxx, Turbo a Libuše Vojtková, Mighty Shake, JAD Dance Company & Yemi, 5angels a Pyroterra. [celá zpráva]

Jak také pomoci a navíc získat hodnotné ceny

Lidé mohou pomoci od 15. 10. 2010 zasláním dárcovské sms (DMS) ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 v ceně 30 Kč.

Zároveň od 15. 10. 2010 mohou zasílat soutěžní tipovací sms ve tvaru SRDCE TIP na číslo 907 99 69 v ceně 69,-Kč a tím nejen pomoci dětem, ale také soutěžit o atraktivní ceny jako je byt v Praze, automobil, elektronika či zájezd. Pravidla k této soutěži naleznete na webu večera www.magickanoc.com  a na www.zivotdetem.cz .

Mediálními partnery akce je Seznam.cz , Prima TV, Frekvence 1 a Ringier.cz.

Vstupenky na tuto netradiční show získáte v předprodeji Ticketportal a Ticketstream.Ti, kdo přijít nemohou, mohou celou šou sledovat v přímém přenosu na TV Prima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám