Hlavní obsah

Do příměstských táborů v Praze mohou i předškolní děti

Právo, Novinky, Karolina Zarzycká, Barbora Hakenová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nabídku prázdninových aktivit v letních příměstských táborech, které organizují Domy dětí a mládeže (DDM), rozšířil provoz center pro předškolní děti. Nová služba centra předškolních dětí je reakcí města na vzrůstající poptávku po místech v předškolních zařízeních.

Článek

„Myslím si, že zvláště v průběhu prázdnin, kdy je provoz mnohých mateřských škol omezen, mohou být tato centra velmi nápomocná,“ říká náměstkyně primátora Marie Kousalíková.

Příměstských táborů pro větší děti se mohou zúčastnit i ty, které během roku DDM nenavštěvují. Podle ředitele DDM v Praze 3 Josefa Chmela je ale třeba se na tábor hlásit předem: „Nejvíc přihlášených bývá ve věku 10 až 12 let.“

Cena bývá 150 korun za den

Předpokládaná cena za jeden den i s obědem bude 150 korun, a sice především díky grantové podpoře hlavního města Prahy, jež činí zhruba 6,5 miliónu korun. Informace zájemci naleznou na adrese pražských Domů dětí a mládeže www.volnycaspraha.cz.

Stránky nabízejí souhrnnou informaci o významnějších akcích, táborových základnách a střediscích pražských DDM, odkaz na kompletní databázi zájmových kroužků, které jsou v pražských DDM organizovány a také na internetové stránky všech pražských domů dětí a mládeže, kde lze nalézt podrobnější informace podle konkrétních lokalit.

Výlety, vláčky, lanové a vodácké centrum

„Jsem tu poprvé a líbí se mi tady. Jezdíme na výlety, včera jsme byli na žižkovské věži, zítra jdeme na výstavu vláčků,“ říká desetiletá Karolína o táboře pořádaném třetí městskou částí.

Nabídka některých táborů

Hliněný dramaťák

Příměstský tábor pro děti od 7 let

Místo konání: Přemyšlenská

Organizuje: Dům dětí a mládeže Praha 8, www.ddmpraha8.cz

Kategorie: Kategorie 1 Věk: 7-15

Datum: 26. 7.-30. 7. 2010

Čas: 9-17 hodin

Cena: 750 Kč www.ddmpraha8.cz

Za pražskými strašidly

Příměstský tábor se bude konat od 2. 8. do 6. 8. 2010

Pro děti od 7–11 let

Obědy zajištěny.

Počet míst – 20

Místo konání: Krynická

Organizuje: Dům dětí a mládeže Praha 8, ddmpraha8.cz

Kategorie 1

Čas: 9- 17

Cena: 750 Kč

K Domu dětí a mládeže na Karlínském náměstí v Praze 8 zase patří lanové a vodácké centrum. Některé děti si díky tomu mohly poprvé v životě vyzkoušet jízdu na kánoi a jištěné zdolávaly úskalí na horolezecké stěně.

Reklama

Výběr článků

Načítám