Hlavní obsah

Puberťáci se sebevražednými úmysly bývají často v dospělosti tyrany

Corvallis

Sebevražedné úmysly v době dospívání nemusejí být u mužů zrovna lichotivou vlastností. Podle rozsáhlé psychiatrické studie by měly být zvláště dívky a ženy opatrné, pokud si něco s takovým mužem začnou. Pokud se totiž dotyční jako teenageři snažili spáchat sebevraždu, později v dospělosti častěji týrají své přítelkyně a manželky.

Foto: Profimedia.cz

V dospělosti si postižení mohou chtít vylívat staré křivdy na svém protějšku.

Článek

Podle expertů z Oregon State University je to dalším důkazem toho, jak důležitá je prevence sebevražd u mladistvých, protože i když ji přežijí či nakonec své sebevražedné úmysly nerealizují, může to ovlivnit jejich budoucí život i život osob v jejich okolí.

Účastníci domácího násilí

„Mezi mladíky, kteří se snažili spáchat sebevraždu v období dospívání, je až o 25 procent více násilných partnerů, kteří později v dospělosti fyzicky napadnou a ublíží svému ženskému protějšku,“ zjistili psychologové z Oregonu.

Příčinou sebevražedných úmyslů může být často právě šikana, týrání či jiná beznaděj, s níž se teenager potýká. V dospělosti má pak takový jedinec tendenci vylívat si staré křivdy a bolesti na svém protějšku.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak rozpoznat domácí násilí

Že se lidé, kteří spolu žijí, někdy pohádají, je běžné. Ne vždy spolu totiž partneři, či manželé musí souhlasit. V některých rodinách, nebo partnerských...

Výběr článků

Načítám