Hlavní obsah

Osmimáma Nadya - žena, jež porodila osmerčata, se nechala vyfotit v bikinách

Právo, los

Když Američanka Nadya Sulemanová (34) loni 26. ledna porodila jako dosud jediná na světě císařským řezem živá osmerčata počatá umělým oplodněním - šest chlapců a dvě holčičky -svět vydechl ohromením.

Foto: Profimedia.cz

Nadya při lednové oslavě ročních narozenin svých osmerčat.

Článek

Nyní je díky ní veřejnost paf podruhé: nechala se na titulní stránku časopisu Star vyfotografovat v bikinách, aby se pochlubila svou sexy postavou.

Rozpuštěné vlasy, vyzývavý pohled, červené plavky, ploché bříško. Mimořádný marketingový tah, jímž na sebe „Octomom -Osmimáma“, jak ji přezdívají média, opět přitáhla pozornost, která zvolna upadala. „Mám to v genech. Moje tělo se vždycky po mém těhotenství zotaví,“ řekla pyšně časopisu People.

Foto: Profimedia.cz

Na Osmimámu můžete mít jakýkoli názor, ale jedno je jisté - na čtrnáct dětí má, jak dokazuje fotografie v časopisu Star, postavu fakt skvělou.

Popřela zároveň spekulace, že podstoupila plastickou operaci. „Kdepak, chtěla jsem si dokázat, že držet se dokážu přirozenou cestou, operace by byl podvod,“ ujišťuje.

Zralá na psychiatra

Nadya svým pózováním ovšem ještě více přiložila pod kotel vášnivým diskusím veřejnosti i odborníků, v nichž jednoznačně převládají hlasy obviňující ji z absolutní nezodpovědnosti. Osmerčata totiž počala v době, kdy stejným způsobem už předtím přivedla na svět šest dětí, nyní ve věku od tří do osmi let.

„Proč má svobodná matka šesti dětí, notabene bez práce, potřebu nechat si implantovat osm embryí? Není spíše než na umělé oplodnění zralá na psychiatra?“ objevovalo se často v diskusích na internetu.

Navíc z jejího okolí do médií prosákly informace, že péče o předchozích šest potomků se jí zas tak moc nedařila. „Pravda je, že Nadya nezvládne vychovat 14 capartů. Měla jsem se co ohánět, abych jí pomohla postarat se o prvních šest. Dávala jsem je spát na palandy, střídavě krmila a po celém domě se pořád kupilo dětské oblečení,“ řekla těsně po porodu osmerčat její matka Angela webu RadarOnline. com.

Foto: Profimedia.cz

U snídaně musí asistovat chůva. Nakrmit osm hladových dětí je totiž velká dřina.

Nadya pochyby o své způsobilosti starat se o tolik dětí vyvrací, seč může. „Snažím se být tou nejlepší matkou,“ ujišťuje. „Úplně jsem vyzrála. Když to propuklo, vše se soustředilo jen na mě. Ale nyní jsem v situaci, kdy mám podporu celé rodiny… Za ten rok jsem prožila víc než jiní lidé za celý život. Myslím teď víc na jiné, už ne tolik na sebe. Víc myslím na placení složenek, hypotéky a víc si dávám pozor,“ řekla.

Chlapa nechci

Její advokát Jeff Czech ovšem připustil, že s tím, jak děti rostou, starostí přibývá. „Začíná to pro ni být tvrdé a ona si to setsakramentsky uvědomuje,“ řekl serveru.

Nadya přiznává, že si toho na krk vzala hodně. „I pro dva rodiče by to bylo náročné,“ povzdechla si. Má k ruce tři chůvy, jedna z nich se speciálně stará o děcko, které trpí autismem. Bez jejich pomoci by to podle svých slov nezvládla. I proto, že prý spí jen dvě tři hodiny denně.

„Ale chci, aby mé děti věděly, že se o ně opravdu starám. Já je večer ukládám spát, já jim vyprávím pohádky na dobrou noc. Chtěla bych jim dávat víc, ale je to nemožné. Věřte ale, že dělám, co je v mých silách.“

Ačkoli si Nadya naložila obrovské sousto, životního partnera nehledá. „Myslím, že do toho se tlačit nemusím. Cítím, že chybějící díl do této skládačky se najde, až bude čas. Nevidím smysl v randění a plýtvání časem, který bych mohla věnovat dětem.“

Žije z dávek

Nad kritikou, že prakticky nikdy nepracovala a nepracuje ani teď, mává Osmimáma rukou. „Podívejte, nadávají mi tak jako tak, takže je to jedno,“ řekla CNN. Momentálně žije ze sociálních dávek a na vlastní internetové stránce prosí o finanční výpomoc. Může se rovněž těšit na 250 tisíc dolarů, které jí vyplatí společnost Eyeworks za poskytnutí práv k natočení hodinového dokumentárního filmu „Můj život Osmimámy“, napsal list USA Today.

Zažádala rovněž o zaregistrování jména Octomom jako obchodní známky, což by jí umožnilo toto slovo používat na dětském textilu, plenkách a v reality show, které se chce se svými dětmi zúčastnit. Navíc píše paměti, které půjdou podle všeho na dračku.

Gynekolog si drbe hlavu

Osmimáma je slavná, ale lékař Michael Kamrava z Beverly Hills, který má její osmerčata „na svědomí“, si drbe hlavu. Experti jsou totiž rozhořčeni, že si dovolil umožnit nezaměstnané šestinásobné matce uměle počít dalších osm dětí.

„Doktor Michael Kamrava svým postupem porušil pravidla americké Národní společnosti pro reprodukovanou medicínu,“ odsoudil lékařovu činnost Sean Tipton, mluvčí společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Bez dvou obřích, čtyřmístných kočárků by to nešlo.

Její pravidla pro umělá oplodnění totiž hovoří jasně: maximálně dvě embrya ženě do 35 let a nanejvýš pět ženě přes 40 let. Společnost proto loni Kamravu vyloučila ze svých řad. Odborníci Kamravovi také vyčítají, že měl Nadyu po opakovaných žádostech o oplodnění poslat k psychologovi či psychiatrovi.

„A jak to, že si nezjistil, zda tak početné těhotenství nemůže nějakým způsobem poškodit jejích předchozích šest dětí?“ vznášejí odborníci další otázku. Tisk totiž postupně zjistil, že předchozích šest dětí Nadya živila jen díky potravinovým poukázkám a podpoře pro invalidy, neboť tři děti jsou postižené, napsal server nydailynews.com.

„Každý případ je subjektivní, každá žena reaguje odlišně,“ hájí lékaře Nadya, která za početí údajně zaplatila sto tisíc dolarů. Každopádně v jednom se nyní bulvární tisk shoduje: „Můžete mít na Osmimámu jakýkoli názor, ale jedno je jisté - postavu má skvělou!“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám