Hlavní obsah

Vánoční dárek má dítě především potěšit

Novinky, Dana Sokolová

Vánoce a rozzářené dětské oči štěstím prostě k sobě neodmyslitelně patří. Přestože většinou nelze splnit všechna přání dětí, psychologové tvrdí, že alespoň jedno by se mělo splnit vždy. Nelze tedy dětem pod stromeček dávat jen a jen praktické věci, ale udělat i výjimku a koupit či udělat i naprostou hloupůstku, pokud si to dítě přeje.

Článek

Dávno jsou pryč doby, kdy pod stromkem téměř každé dítě dostalo stejnou hračku, knihu i oblečení. Dnes existuje široké spektrum možností a je jen a jen na rodičích, jakou cestu zvolí. Existují dárky, které podléhají trendům, přesto lze svým výběrem být svým způsobem originální.

Nelze však dětem koupit úplně vše, co si kde vymyslí. Každý rodič by si měl stanovit hranici, za kterou již nepůjde. Někdy je prostě lepší dát přednost kvalitě před kvantitou, což se především u dětských hraček naprosto vyplácí.

Napište Ježíškovi

Nezapomínejte ani na to, že každý dítě je jiné a pokud touží jedno dítě po určitém dárku, jiné to vůbec chtít nemusí. Tak jako některé dítě potěší trendy oblečení, jiné by upřednostnilo zcela jiný styl. Proto je dobré s dětmi vše dopředu konzultovat. Psát Ježíškovi se prostě stále vyplácí. Jednak budete mít představu, co dítě chce a jednak jej budete moci uskromnit apod.

V každém případě by o Vánocích nemělo jít jen a jen o dárky. Na rodičích je, aby doma připravili a dbali i o vánoční atmosféru. Nejde jen o krásně uklizený byt a nastrojené stoly s cukrovím, ale také o skutečnou pohodu a klid.

Připravili jsme pro vás několik tipů

Foto: Tchibo, Novinky

Domácí planetárium ve tvaru koule promítá severní nebo jižní polokouli nebo obrázky hvězd. Cena 1990 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám