Hlavní obsah

Přítomnost mužů u porodu prý zvyšuje riziko nezájmu o sex

Paříž

Světoznámý gynekolog Michael Odent celý svůj život zasvětil propagaci přirozeného porodnictví. A také jemu mnohé ženy vděčí za porod ve vodě či doma. Autor knihy Orgasmický porod ale teď přišel se zajímavým prohlášením, podle něj je porod pouze věcí ženy a muž u něj nemá co dělat. Nejenže zhoršuje jeho průběh, ale sám se vystavuje riziku, že ho jeho partnerka přestane přitahovat.

Článek

Podle Odenta přítomnost muže u porodu škodí, žena ho totiž vnímá jako bolestnější a je více vystresovaná. A nijak pozitivně nevnímá tento porodník ani přítomnost jakýchkoli mužů během celého procesu. Podle něj by měly porod vykonávat s rodičkami jen porodní báby a lékařky.

Pánům radí: „Pokud nechcete, aby vás partnerka přestala přitahovat, nekoukejte na ni při porodu.“ Spousta mužů má po něm trauma a nedokáže s partnerkou souložit.

Porod zcela bez mužů

„Ideální porodní prostřední nezahrnuje obecně vůbec žádné muže. Strávil jsem u porodů a porodnictvím více než padesát let. Nejlepší je, když se kolem nevyskytuje nikdo kromě zkušené porodní asistentky, ale žádný manžel či lékař,“ uvedl Odent s tím, že o tomto svém poznatku bude přednášet na konferenci pořádané na Royal College of Midwives.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám