„Přitom pravidelnost ve stravě je základ nejen dobré výživy, ale i dobrého růstu a svým způsobem i předcházení nemocí,“ řekl doktor Pavel Neugebauer, předseda Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost.

„V jídelníčcích dětí schází hlavně snídaně a dopolední svačina. Děti tak nemají energii nutnou pro celé dopoledne,“ řekl. Zarážející rovněž je, že dvanáct procent dětí jí poslední jídlo až po 21. hodině, což je z hlediska výživy naprosto nezdravé.

Výzkum také ukázal, že množství tuků, které děti konzumují, je sice optimální, ale problematické jsou jejich zdroje. Většinou totiž děti konzumují tuky živočišné v podobě uzenin, sladkostí s náplní a smažených pokrmů.

V dětské stravě je naopak výrazný nedostatek ovoce a zeleniny. Pravidelně ji nejí čtyřicet dva procent dětí.