Hlavní obsah

Ženy bojují za odhalená ňadra kojících matek na internetu

PRAHA

V dnešní době již není vzácností vidět ženu kojit na veřejnosti. Odhalit ňadro při kojení je pro ženu naprosto přirozená věc a úmyslem rozhodně není kohokoliv svádět či pokoušet. Přesto tento fakt mnozí ještě považují za něco vulgárního a neslušného.

Článek

V posledních dnech přišel např. internetový server Facebook se šokující informací, kdy z profilů všech svých uživatelů vymazal všechny fotografie s tématem kojení s odůvodněním, že takové fotky na internet nepatří. Proti tomuto rozhodnutí serveru Facebook se zvedla obrovská nevole a ženy se rozhodly uspořádat protestní akci s mottem: "Odhalená prsa kojící ženy na internet patří."

"Chceme upozornit, že každá žena má právo kojit, a to i na veřejnosti, a že fotografie kojící matky na internetu je přirozená a nikoli pohoršující. Pojďme vzkázat tou nejpřirozenější formou, kterou kojení a pohled na něj bezesporu je, že se Facebook hluboce mýlí, když fotografie kojících žen na svých internetových stránkách odmítá“, říká organizátorka akce šéfredaktorka Babyweb.cz Jarmila Jelínková.

Protest proběhne formou hromadného nafocení českých kojících maminek, jejichž fotografie budou provázet celou kampaň proti tomuto rozhodnutí. Zájemkyně o focení mohou přijít 28. ledna ve 14 hodin do prostor Ogilvy Public Relations, Přívozní 2A, 170 00 Praha 7.

Akci podporuje také Laktační liga. Podle její předsedkyně MUDr. Anny Mydlilové by civilizovaní lidé měli prokazovat respekt ke všem částem těla. Zdravotníci naopak považují kojení za biologicky unikátní a vhodné pro matku a dítě. Laktační liga i jiné mezinárodní organizace považují kojení za běžný způsob krmení na většině míst a Facebook by rozhodně měl být jedním z nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám