Hlavní obsah

Festival pro milovníky hraček - Hračkobraní

Hračky z přírodních materiálů mají nejen svou tradici, ale zároveň patří mezi nejkvalitnější vůbec. Prázdninový festival v Kamenici nad Lipou, jenž potrvá až do neděle 13. července, představí ty nejkrásnější a nejzábavnější hračky od českých výrobců. Navíc zde bude opravdu bohatý zábavný program pro celé rodiny - divadelní představení, promítání filmů a velké množství nejrůznějších soutěží.

Foto: Novinky

Festival hraček z přírodních materiálů v prostorách zámku Kamenice nad Lipou.

Článek

Třetí ročník Hračkobraní může zpříjemnit prázdninový den celým rodinám, které zde naleznou nejen mnoho inspirace, jak trávit volný čas s dětmi, ale také zábavy spojené především s divadlem či s nejrůznějšími soutěžemi.

K vidění budou hračky dřevěné, textilní, kinetické, ale také historické z různých koutů světa, stavebnice, loutky i nápadité vybavení dětských pokojů. Nebudou chybět ani cínoví vojáčci či kovové stavebnice Merkur. Letos přibudou i věci zaměřené na práci pro a s handicapovanými lidmi. Lidé si budou moci prohlédnout i koupit pomůcky pro rozvoj jemné motoriky a pomůcky pro děti se zbytky zraku a nevidomé.

Připraveno bude hned několik dílen plných barevných hadříků, bavlnek, knoflíků a dřevěných polotovarů, z nichž si mohou děti za pomoci lektorů navrhnout a vyrobit svou vlastní hračku.

Závodit můžete hned v několika disciplínách

Novinkou je i tzv.Hračkohraní, ve kterém si účastníci festivalu děti i dospělí budou moci změřit své síly v nejrůznějších soutěžních disciplínách jako je např. závod v tvoření báboviček z písku na čas, závod ve stavění komínu z maxi kostek, závod ve střílení dřevěných špačků, skákání v pytli či chůze na chůdách.

Kouzelný svět hraček najdou všichni milovníci dobré zábavy v sálech, v podzemí i na nádvoří zámku v Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku více na: www.hrackobrani.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Vybrat vhodnou hračku je umění

Pozvání na oslavu Dne dětí do rodiny kamarádky, která má tři děti, mělo za následek velkou bezradnost před plnými regály v obchodě, kde jsem jim chtěla koupit...

Výběr článků

Načítám