Hlavní obsah

Kde a jak prožít letošní Den dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možností kde strávit Mezinárosní Den dětí je velké množství a záleží na každém z vás, kde ho oslavíte. V každém případě by měly mít hlavní slovo děti. Připravili jsme pro vás několik tipů.

Článek

1. Navštivte ZOO - většinou mají pro děti speciální program

ZOO Praha 

1. června zde asi nejzajímavější akcí bude oslava prvních narozenin gorilího mláděte Tatu - spolu s dětmi v rámci jejich svátku Dne dětí. Je pro něj připraveno narozeninové překvapení, které jistě ocení nejen on, ale i ostatní obyvatelé gorilího pavilonu – velké banánové trsy dovezené speciálně přímo z Afriky. Narozeniny se začnou slavit v 11 hodin u pavilonu goril.

Ve 13 hodin pak proběhnou křtiny klokana Bennetova, jehož kmotrou se stane Olga Šípková. Ve 14 hodin si v divadélku Archa můžete zacvičit s dětmi z Family fitness Olgy Šípkové. Navíc bude pro všechny šikovné děti připravena „Hopíkova klokaní stezka“ kde si mohou zařádit jako gorilka Tatu nebo zaskákat jako klokan.

Dětský den v ZOO Plzeň

Nebudou chybět soutěže o ceny, bohatý program. Za obrázek zvířete mají děti do ZOO i Dinoparku vstup zadarmo. V sousedství zoologické zahrady proběhne souběžně Dětský den s hasiči. V sobotu 31. května.

2. Dětský ranč Hlučín - pořádá 1. června Den dětí s Aquelem

Na ranči budou připraveny soutěže, hry, ukázka výcviku služebních psů, ukázky voltiže, křest hříbat Aquely a Toscy a od 16:30 hod. vystoupení folkového zpěváka Pavla Dobeše

3. Otevření cyklostezky Bohemia na Kozím hrádku u Tábora

Známé osobnosti s rodinami a veřejnost si vyzkouší netradiční zábavné soutěžní disciplíny na kole. Otevření proběhne 31. května.

4. Svátek Ferdinanda - Areál pivovaru Benešov

Přestože jde o oslavu piva - alkoholu, jenž k dětem rozhodně nepatří, slavnosti provází i bohatý program pro děti a také koncerty např. Báry Zemanové či Davida Spilky. 30. května od 16 hodin.

5. Dětský den na horách ve Špindlerově mlýně v hotelu PRAHA

Po celý víkend zde je připravený bohatý program pro děti i jejich rodiče. Od pátku do neděle 30.5 - 1.6. Více o programu na www.spindl-hotelpraha.cz

6. Den s Posázavským pacifikem

V pátek 30. května a v sobotu 31.května probíhá na nádraží Praha Braník Den dětí s Posázavským pacifikem. Přijít můžete v pátek od 8 do 16 hodin a v sobotu od 10 do 16 hodin. Mezi stanicemi Praha Braník a Praha Modřany bude jezdit malý parní vláček s lokomotivou.

Pro děti jsou připraveny jízdy na inspektorské drezíně z roku 1853. Přijede i parní válec (Mamut z roku 1930). K dispozici budou suvenýry, pamětní list, razítko, model parní lokomobily a hasičská technika ČD a.s. Po oba dny je pro děti připraven bohatý program a soutěže od DDM Prahy 5.

7. Nedělní Den dětí v Botanické zahradě Praha

Plnění různých úkolů, dětská bojovka, poznávání rostlin a stromů, aranžování květin, malování na kameny, hod šiškou na cíl, výroba ručního papíru, lukostřelba atd. V 11 a 15 hodin divadélko LaLa. Vstup dětem do 15 let zdarma.

8. Dětský den ve westernovém městečku Šiklův Mlýn

Děti navštíví v neděli 1. června několik známých hudebních skupin a zpěváků v podání herců Akčního divadla, den plný soutěží a odměn - koncert Ewa Farna (autogramiáda, ...) http://www.western.cz

9. Pohádkový park - zámek Sychrov

Víkend plný her a soutěží s pohádkovými bytostmi. V sobotu i v neděli bohatý program pro vaše děti v zámecém parku od 9:00 do 16:00 hodin.

Více na http://www.zamek-sychrov.cz

10. Medobraní - dětský den u Perníkové chaloupky

Děti se mohou těšit na chaloupku na muří nožce "Domečku, otoč se!" či na soutěže a hry o sladké ceny a rodiče se budou moci zastavit a nakoupit u některého z jarmarečních stánků a připomenout si tak mnohdy zapomenutá a opomíjená řemesla našich babiček a dědečků. Akce probíhá v sobotu i v neděli. Více na http://www.pernikove.kralovstvi.cz

11. Dětský den na letišti - Chotěboř

Začátek sobotního programu 9:00, hlavní program od 13:00. V rámci hlavního programu uvidíte ukázky činnosti a techniky aeroklubu, vystoupení leteckých akrobatů na speciálech Suchoj Su-31 a Zlin Z-50, seskoky parašutistů z L-60, historické letouny Aero C-104 a Zlin Z-126 a další. Na zemi na děti čekají tradiční dětské koutky, skákací žirafa, kolotoče a další překvapení. Jako každý rok proběhne i losování tomboly.

12. Dětský den v Kempu Country Potštejn

Děti čeká sobotní den plný zábavy. Od 14:00 hodin zahájení soutěží, her a divadýlek. Uvidíte ukázku psovodů, hasičský útok a seskok parašutistů. Děti čeká spousta dobrot. Od 20:00 hodin country večer, hraje skupina Do klobouku. Více na http://www.kempcountry.rychnovsko.com/

13. Dětský den na zámku v Buchlově

Postavy z pohádek musíte objevit v sobotu na Pohádkové cestě kolem hradu. Cesta bude plná soutěží a úkolů; za jejich splnění vám vodník, princezna, kocour v botách a jiné pohádkové postavičky nadělí spoustu odměn. Když vejdete na hradní nádvoří, možná se z vás stanou chrabří bojovníci a bojovnice. Můžete si totiž zkusit Rytířský výcvik v několika disciplínách.

Koho už neunesou nožky, může se pohodlně usadit na lavičce a zhlédnout pohádku Zvířátka a loupežnice.A jen opravdu statečné a nebojácné děti mohou vejít do Strašidelného hradu plného příšer, přízraků a temných sil.

Startuje se v 9:00 u parkoviště pod Buchlovem. Více na http://www.buchlov.eu

Reklama

Související témata:

Související články

Vybrat vhodnou hračku je umění

Pozvání na oslavu Dne dětí do rodiny kamarádky, která má tři děti, mělo za následek velkou bezradnost před plnými regály v obchodě, kde jsem jim chtěla koupit...

Startuje další ročník akce Táta dneska frčí

Pokud otec v rodině funguje a pečuje o dítě, je to prospěšné nejen pro dítě, ale i pro něj osobně. Bohužel stále velmi málo mužů si dokáže na své dítě udělat...

Na parádu si potrpí holky i kluci

Svátek dětí a blížící se prázdniny jsou příležitostí, jak udělat potomkům radost v podobě něčeho nového na sebe. Aby překvapení dobře dopadlo, zvlášť u těch...

Výběr článků

Načítám