Hlavní obsah

Kašpárek v rohlíku pobaví děti i rodiče

Novinky, das

Také máte pocit, že na trhu není dostatek opravdu kvalitních písniček pro děti? A nebo Vás už prostě nebaví styl Dády Patrasové a spol. a toužíte po něčem novém, neohraném? Pak právě pro vás a vaše děti je určen projekt Kašpárek v rohlíku, jehož písně nazpívali takoví zpěváci jako David Koller či Blanka Šrůmová/ex Tichá dohoda/. Kromě nově nahraného CD máte možnost shlédnout i velmi zábavný kabaret.

Článek

"Skladby na Kašpárkovi v rohlíku bourají zažitou představu hudební škatulky, která se nazývá “dětská písnička“ (poučná, vzdělávací, vysvětlující, infantilní). S nadsázkou jsme proto tento hudební styl nazvali “bejbypank”, vysvětluje jeden z autorů projektu a režisér kabaretu David Dvořák.

Na hudbě se podíleli autoři jako Ondřej Pečenka (Folk3Mail) či Jiří Müller a Jiří Šponar z Loutkohry v Českých Budějovicích a záhadný spolek UBO; texty pak napsala trojice Pečenka – Müller – Dvořák. Mezi interprety naleznete osobnosti jako Blanka Šrůmová (ex Tichá dohoda), Márdi (Vypsaná fiXa), Jarda Svoboda (Traband) či David Koller.

Na základě skvělého CD vznikl i kabaret určený tak jako CD všem od 0 - 80 let.  "Jedná se o rychloobčerstvovací formu divadelní produkce. Rychle a snadno stravitelné představení pro nenáročné konzumenty. Zejména u dětí jsou tyto představení velmi oblíbená, protože jim je rodiče často zakazují, " dodává Dvořák.

Křest nového CD proběhne v pátek 22.2. 2008 v pražském Paláci Akropolis. Od 10 h budete moci shlédnout celé kabaretní představení. Po dvacáté hodině pak začne velký koncert se slavnostním křestem CD.

Více informací o projektu včetně možnosti zdarma stáhnout si jednotlivé písně můžete na http://www.bejbypank.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Kde děti rozvinou hudební talent

Vyniká vaše dítě ve zpěvu, tanci, rádo maluje? Nenechte zahálet jeho tvořivé dovednosti a podpořte jeho talent volbou vhodného oboru v základní umělecké škole.

Dětské psychice prospívá imaginární přítel

Pokud má dítě neviditelného kamaráda, s nímž si povídá a hraje, pak mohou být rodiče rádi, že se jejich potomek vyvíjí zdravě. Podle amerických psychologů...

Výběr článků

Načítám