Hlavní obsah

Vlak štěstí opět přijíždí do dětských domovů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti z dětských domovů letos opět malují obrázky pro internetovou dražbu. Za dva roky trvání projektu Vlak štěstí a naděje pro sebe takto děti z dětských domovů získaly více než 300 000 korun. Letošní ročník se navíc může pochlubit novým designem webových stránek, na kterých čekají stovky obrázků od dětí na své dražitele.

Článek

Již třetí ročník úspěšného projektu s názvem Vlak štěstí a naděje "vyjede" na pomoc dětem v dětských domovech ke zlepšení jejich nelehké a nezáviděníhodné životní situace. Patronát nad ním převzala Federace dětských domovů (FDD). Až do posledního červnového budou lidé moci dražit díla malých umělců na stránkách www.vlakstesti.cz.

Foto: Jeden z obrázků z dražby

Projekt si během posledních dvou let získal zájem nejen ze strany veřejnosti, ale především ze strany jeho samotných účastníků, kteří prožívají své dětství v prostředí dětských domovů. Radost z toho, že je jejich výtvarná činnost korunována úspěchem v podobě zájmu dražitelů, jednoznačně převyšuje "pouhý" finanční přínos z prodeje obrázku.

"S velkou radostí konstatujeme, že původní myšlenka projektu se ujala a má mezi dětskými domovy a zejména dětmi, velký ohlas," říká Jiří Hart, ředitel dětského diagnostického ústavu v Českých Budějovicích a zároveň předseda FDD České republiky. "Řada kolegů na společných akcích a seminářích naší federace hovoří o uplynulých dvou ročnících jen v samých superlativech, a proto věřím, že letošní ročník bude stejně úspěšný, jako ty předchozí," dodává Hart.

Dražba jednoho obrázku trvá sedm dnů

Jak se do dražby můžete zapojit? Po vstupu na stránky a krátké registraci můžete ihned dražit. Vyvolávací cena každého obrázku je 300 Kč, dražba trvá přesně sedm dnů. Vítězný dražitel je vyrozuměn e-mailem a obrázek uhradí přímo na účet dětského domova.  Po potvrzení přijetí částky dětským domovem následně obdrží obrázek poštou.

Pokud se tedy rozhodnete dětem přispět, neváhejte a vstupte do dražby. Na svůj dobrý skutek máte čas do konce června.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám