Hlavní obsah

Drobotina v plné parádě

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětské oblečení není věc jen tak ledajaká. Musí něco vydržet, být pěkné na pohled, pokud možno nepředražené, a vést ke vkusu. V budoucích letech je to jen k užitku.

Článek

Móda pro děti vždycky vychází z trendů navržených pro dospělé, není však jejich miniaturizací. Společné jsou barvy, dezény, některé střihové prvky - a hlavně skladebnost, nezbytná pro pestrost šatníku.

Barvy rozhodují

Po léta zakořeněný názor, že malým dětem sluší co nejbarevnější oblečení a ze vzorů mají nejraději různé figurky, už dávno neplatí. Přednost má kombinace maximálně tří barev, z nichž jedna je hlavní a druhé dvě doplňkové. Vyloučeny nejsou ani vysloveně tmavé odstíny, ovšem za předpokladu, že je osvěžují hodně světlé nebo signální doplňkové detaily.

Návrháři dětské módy převzali letos do svého repertoáru námořnický a safari styl, pro něž je rozhodující temně modrá, červená, bílá, khaki a béžová. Jejich pozornosti neunikla ani černá s bílou. Nejčastějšími vzory jsou jemná kostka, proužky, kvítky a puntíky.

Zděděné oblečení je dobré změnit detailem

Zásadní problém dětského oblečení tkví samozřejmě v tom, že je záhy malé. Ztráty jsou menší, když v rodině existuje možnost dědění mladším sourozencem. I tak je ale dobré již nošenou věc upravit alespoň nějakou maličkostí, aby se mladší bratr nebo sestra necítili neustále odstrkováni. Pokud je oblečení jenom krátké, ale do šířky dostačující, má ještě šanci i pro svého původního majitele.

* Krátké tričko se uplatní jako druhá vrstva přes tričko delší.

* Kromě toho, že nohavice mohou mít dnes jakoukoli délku, nastaví je módní lem z kontrastní látky

* Halenka nebo svetřík ještě poslouží jako doplněk šatové sukénky nebo kalhot se zvýšeným pasem a laclem.

Reklama

Související články

Jak by měl vypadat správný školní batoh

Nejen oblečení či účesy ale také vizáž batohů pro školáky podléhá módním trendům. Zatímco rodiče se při nákupu zajímají především o bezpečnostní prvky...

Při nákupu s dětmi se nemusíte stresovat

Jsou rodiny, pro které se velké nákupy staly oblíbeným způsobem trávení volného času a rády je absolvují i tehdy, když to není nutné. Často s sebou berou...

Výběr článků

Načítám