Hlavní obsah

Výstaviště Flora patří všem hravým

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Všem, kdo si rádi hrají, patří od pátku 8. března olomoucké výstaviště Flora. Tři z jeho pavilonů i venkovní plochy se proměnily ve svět modelů hraček i cenných sběratelských exponátů. Začal tu třídenní 17. ročník prodejní výstavy For Model.

Olomoucké výstaviště patří hračkám Video: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Jedna z největších akcí svého druhu v ČR nabízí mj. i novinky v modelářství a v moderních technologiích. Letos ji navíc ozvláštňuje hned několik novinek. Návštěvníci například mají poprvé možnost zavítat do airsoft střelnice.

„Zajímavou novinkou moderní technologie jsou i ukázky schopností 3D tiskáren,“ uvedla koordinátorka akce Dagmar Maixnerová.

Již tradičně si mohou malí i velcí návštěvníci vyzkoušet rozpohybovat RC auta, vrtulníky, lodě či funkční stavební techniku a model železnice. Před pavilonem A lze spatřit ukázku těžké vojenské techniky, kterou vojáci používali zejména v minulosti.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Olomoucké výstaviště nabízí návštěvníkům k vidění mj. množství nejrůznějších modelů.

„Byli jsme tu již i v minulých dvou letech a musím říci, že kluci odtud nechtějí odcházet. Pořád tu nacházejí další a další věci, které je zaujmou,“ svěřil se Právu Pavel Lakomý, který v pátek zavítal na výstavu se svými dvěma syny.

Součástí je i již 5. ročník prodejní expozice hraček, stavebnic a deskových her. Na galerii pavilonu A si pak přijdou na své především vášniví sběratelé.

„Do oka jim jistě padne sbírka panenek, pohlednic, časopisů či knih. Raritou je sběratelský skvost v podobě památek na T. G. Masaryka,“ konstatovala mluvčí výstaviště Michaela Nováková.

Nedělní fotokoutek

„Sobotním lákadlem bude návštěva české Star Wars dobrovolnické kostýmové skupiny Lion Base, která je součástí celosvětové organizace Rebel Legion. Kostýmy jsou domácí výroby tvořené talentovanými fanoušky, kteří se zajímají o tvorbu Star Wars kostýmů filmové kvality,“ poznamenala Maixnerová.

V neděli se pak podle ní mohou návštěvníci pobavit u fotokoutku youbox. „Vyfotit se tu mohou díky rekvizitám třeba jako automobiloví závodníci. Bude uspořádána i soutěž o nejnápaditější fotografii,“ uvedla koordinátorka.

Vypraví historický vlak

Milovníci vlaků a železnic jistě ocení tematickou výstavu, která nabízí moderní i unikátní kousky v pavilonu E.

„Ve spolupráci s Českými drahami bude i letos vypraven historický vlak, který bude v sobotu jezdit na trase Hl. nádraží Olomouc, Olomouc-Nová ulice, Olomouc-město, Řepčín a zpět,“ dodala Maixnerová.

Loni na výstavu zavítalo zhruba 12 tisíc lidí a pořadatelé očekávají, že letos by jejich počet mohl být ještě větší.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám