Hlavní obsah

Vítězka moravského finále Missis uspěla i při druhém pokusu

Právo, Miroslav Homola
Ostrava

Vítězstvím Andrey Pončové a jejího dvanáctiletého syna Ondřeje z Karviné skončilo moravské finále soutěže o nejsympatičtější maminku s dítětem Missis 2013.

Missis Moravy a SlezskaVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Vítězství sedmatřicetileté podnikatelky, která měla v sále silnou podporu, mělo punc zvláštnosti. Maminka tří děti totiž soutěžila v Missis už před deseti lety.

„Tehdy jsem se účastnila s nejstarším, nyní sedmnáctiletým synem. Také jsme se probojovali do moravského finále a skončili druzí. Letos jsem přemluvila Ondru s tím, že zkusíme být ještě lepší. Soutěž však bereme především jako hru, možnost seznámit se s jinými lidmi, navázat nová kamarádství. Pravda, Ondrovi počáteční nadšení, když zjistil, že jsou mezi dětmi jen tři kluci a on byl druhý nejstarší, poněkud vyprchalo. Nicméně teď se docela raduje," popsala maminka, která podniká jako stylistka a vizážistka.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězka Andrea Pončová.

Na druhém místě skončila Nikola Prokešová z Měřína se synem Nicolasem a z korunky za třetí místo se radovala Adriana Sosňáková s dcerou Klaudií z Třince. Celostátní finále se uskuteční v únoru příštího roku.

Soutěž se konala v sobotní podvečer v kongresovém sále ostravského hotelu Imperial a šlo už o 20. ročník originálního klání. Zábavný pořad se silně charitativním podtextem tentokrát doprovázela řada jedinečností. Během večera například obecenstvo tleskalo nejen dvanácti soutěžícím dvojicím, ale také českým tenistům, o jejichž klání moderátoři Miloš Skácel a David Petřík průběžně informovali.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Při volné disciplíně se maminky s dětmi vyřádily.

Z darů účastníků se na dětské domovy a diecézní charitu vybralo 140 716 korun, přičemž výraznou sumu v této částce tvořilo 79 000 korun, za kterou vydražil místopředseda představenstva společnosti IBO Invest Jiří Kubelka repliku korunky vítězky. Uvedená částka je podle organizátorů vzhledem k tomu, že šlo o semifinálové kolo, i vzhledem k situaci, kdy se jen stěží hledají peníze na dobročinnost, vysoká. Celkem se za dvacet let konání soutěže předalo přes 7 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám