Hlavní obsah

S kapesní toaletou se vyhnete páchnoucím veřejným záchodkům i frontám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cestách napříč Evropou i světem člověk ne vždy narazí na odpočívadla s přijatelnou kvalitou toalet. Obzvláště pak nekvalitním sociálním zařízením trpí ženy, pro něž je močení poněkud obtížnější. Právě pro ně vyvinuli v Německu pohodlnou přenosnou toaletu do kapsy.

Článek

Novinka německé společnosti KETS nabízí řešení, jak se vyhnout frontám i nepříjemným pocitům z používání veřejné toalety. Miniaturní toaleta do kapsy pojme až 700 mililitrů moči, kterou navíc změní v nepáchnoucí gel.

Rosolovitou hmotu pak lze snadno zlikvidovat v odpadu. Toaleta Ladybag má tvar pytlíku připomínající zelený list. Pojme až 700 mililitrů moči, přičemž ženy produkují v průměru 300 až 500 mililitrů této tekutiny. Uvnitř pytlíku s praktickým držadlem je skryt superabsorpční prášek, který se po smísení s močí mění v gelové kuličky. Ty navíc pohltí veškerý zápach.

Nyní se i auto může proměnit v toaletu

Balení po třech toaletách Ladybag vyjde na 8,66 eur (asi 222 korun). „Lze je využít v autech, nebo všude tam, kde se chcete vyhnout špinavým toaletám, či na festivalech pod otevřeným nebem, kdy nechcete stát a čekat v řadě. Stačí přitisknout kruhový otvor toalety a použít ji,“ tvrdí autorka nápadu Eva Tinterová.

Příruční toaleta ale není novinkou zcela. Pánové mají svůj „Roadbag“ už od roku 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám