Hlavní obsah

Před znásilněním bude chránit ostnatý kondom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRETORIA

Znásilnit v Jihoafrické republice ženu se vbrzku mužům krvavě vymstí přímo na jejich pohlavním orgánu. Tedy pokud bude dotyčná chráněná novým speciálním zařízením podobným kondomu, které je z plastu, vkládá se do vagíny a uvnitř obsahuje ostnaté výběžky harpunovitě ohnuté směrem dovnitř. Jakmile muž zkusí do ženy vniknout, ostny se mu zaseknou do údu a celý plastový kondom mu pak dokáže odstranit jedině lékař.

Článek

Zařízení pojmenovali Rapex, odvozenina od anglického rape, neboli znásilnění. Produkt na ochranu před nechtěným sexem bude na pultech drogerií, lékáren a obchodů již před koncem tohoto roku.

Prototyp Rapexu vytvořila matka dvou dětí Sonette Ehlersová již v roce 2005. Dva roky trvalo, než však získala všechna povolení k prodeji a patent k výrobku. Zařízení se také nelíbí feministkám. Podle nich se vrací jihoafrická společnost do středověku, kdy se nosily pásy cudnosti.

Zařízení může násilníka ještě více rozzuřit

„Je naprosto hrozivé myslet si, že by si ženy musely zvyknout na znásilňování,“ odmítla Rapex Lisa Vettenová z Centra pro násilí a usmíření v Johannesburgu.

Jiní odpůrci však upozorňují, že ne vždy musí zařízení působící otřesnou bolest na penisu násilníka odradit. Podle některých by nemilé překvapení mohlo dotyčného vyburcovat k ještě větší agresivitě.

Jihoafrická republika se se znásilněním vážně potýká. Ročně je tady přinuceno k sexu 1,7 miliónu žen. Zařízení budou podle všeho využívat především chudší ženy, které za prací denně chodí pěšky dlouhými a nebezpečnými cestami.

Reklama

Související témata:

Související články

Hit budoucnosti: kondom ve spreji

Vědci v Německu tvrdí, že vyvíjejí kondom, který si bude moci každý muž sám nasprejovat na svoji chloubu. Jan Vinzenz Krause z Institutu kondomového...

Výběr článků

Načítám