Hlavní obsah

Krásné pozadí i přes zimu? Žádný problém

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Příchod zimy přeci není důvod k tomu, abyste nechala vaše pozadí ležet ladem a neobdělávala je. Proto i v zimních měsících zůstaňte aktivní.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Krásné pozadí i přes zimu? Žádný problém

Článek

Pokud se vám nikam nechce, zacvičte si alespoň doma. A na jaře pak budete sklízet plody vaší dřiny. Závidět vám bude kde kdo, tím si můžete být jista.

1. Výstup z podřepu

Toto je výborný cvik zaměřený na přední a zadní stranu stehen. Právě při způsobu, kdy máte jednu nohu na stupínku, se do práce ve velké míře zapojí i hýždě. Stoupněte si jednou nohou na nějaký stupínek nebo třeba schod a druhou stůjte na zemi, opírejte se pouze o špičku s tím, že koleno bude téměř u země. Toto je výchozí pozice.

Poté silou nohy, která je nahoře, proveďte výstup na schod. Nahoře vydechněte. S nádechem se vraťte zpět do výchozí pozice – tedy do podřepu na jedné noze. Opakujte 15x. Nejdříve proveďte všechna opakování na jednu nohu, poté nohy vystřídejte.

2. Zanožování v podporu

Cvik je zacílen přímo na hýždě. Jen je nutné provádět ho správně a neprohýbat se v bedrech, abyste převážně nezapojila spodní část zad. Začněte v pozici podporu na předloktích a opírejte se o kolena. Jednu nohu natáhněte a mírně zvedněte. Poté s výdechem zvedněte nohu ještě víc a stáhněte hýžďový sval.

Špička je po celou dobu cviku přitažena k holeni. S nádechem se vraťte zpět, ale nedávejte nohu úplně na zem a nepovolujte napětí v hýždi. Udělejte 20x. Po odcvičení všech opakování nohy vyměňte.

 3. Zvedání pánve na jedné noze

Tímto cvikem procvičíte hýždě i zadní stranu stehen. Lehněte si na záda, pokrčte nohy, chodidla jsou opřená o zem. Poté zvedněte jednu nohu (chodidlo směřuje ke stropu) a s výdechem zvedněte pánev. Nahoře stáhněte hýždě a břicho držte zpevněné.

Pánev by měla být rovně, neměla by vám padat na jednu stranu. S nádechem se vraťte zpět dolů, ale nepokládejte zadek zcela na zem. Proveďte 20x. Opět nejdříve odcvičte jednu nohu, poté druhou.

Trénink si zacvičte kruhovým způsobem. Začněte od prvního cviku a pokračujte bez pauzy až ke třetímu cviku. Poté teprve následuje pauza v trvání jedné minuty. Celé kolo zopakujte čtyřikrát.

Co nikdy nedělat při cvičení břicha? Odpověď najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám