Hlavní obsah

Hubneme do plavek – kruhový trénink v přírodě

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Chcete si zacvičit, ale nechcete se ochudit o krásné letní počasí? Pak není nic jednoduššího, než si jít zacvičit do přírody.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz

Při hezkém počasí můžete cvičit venku.

Článek

Je léto a tak se zajisté nikomu nechce trávit příliš mnoho času v uzavřených a špatně větraných prostorech. Naštěstí cvičit nemusíte pouze doma nebo ve fitness centru. Efektivní trénink si můžete odcvičit také venku.

Pokud nevíte, jak by měl takový trénink vypadat, nemusíte zoufat. Stačí se podívat na připravené instruktážní video, kterým se můžete nechat inspirovat.

Na konci článku následně naleznete hned několik tipů, jak vaši snahu o hubnutí ještě více zefektivnit pomocí správného stravování.

Hubneme do plavek – Kruhový trénink v příroděVideo: Supertělo.cz

 Výskoky snožmo

První cvik procvičí svaly lýtek, stehen a hýždí. Jedná se o jednoduchý pohyb, při kterém provádíte výskoky snožmo s meziskokem. Dbejte především na rychlou frekvenci výskoků a na plynulý odraz ze špiček.

Dipy (kliky) o lavičku

Tyto klasické dipy skvěle procvičí tricepsové svalstvo, které bývá velice často opomíjeno, což mívá za následek ochabnutí svalů a následně vznik povislé kůže v daných partiích. Během pohybu musejí lokty směřovat přímo dozadu, nikoli do stran.

Dřep na jedné noze

Toto je těžší varianta klasického dřepu, při které spočívá váha těla pouze na jedné noze. Tím stojnou nohu zatížíte o poznání více. Soustřeďte se především na rovná záda a pravidelné dýchání. Nezapomínejte, že po odcvičení jedné nohy následuje změna a nohy musíte vyměnit.

Angličák s klikem

Angličák je sám o sobě velice náročný cvik, který dokáže protáhnout celé tělo. V tomto tréninku je zvolena jeho těžší varianta, při které ve spodní pozici provádíte navíc klik, čímž zapojíte více horní polovinu těla. Nezapomínejte ani na finální výskok, který je pro cvik velice důležitý.

Výpad + výskok se švihem kolene

Poslední cvik je primárně zaměřen na celkové posílení dolní poloviny těla. Během jediného pohybu procvičíte svalstvo lýtek, stehen a hýždí. Při pohybu dolů zastavte koleno pohybující se nohy těsně nad zemí. Nezapomeňte následně nohy vystřídat.

Tipy pro efektivní hubnutí

Kešu ořechy

Aby vaše tělo fungovalo správně a mělo dostatek energie i se sníženým příjmem sacharidů, musíte mu dodat dostatek zdravých tuků. Určitě vyzkoušejte kešu ořechy, které obsahují obrovské množství nenasycených mastných kyselin. Tyto ořechy navíc obsahují velké množství tryptofanu, což je látka, která dokáže zlepšit vaši náladu. Jedná se tak o přírodní antidepresivum.

Brukvovitá zelenina

Brukvovitá zelenina jako brokolice, květák a zelí obsahuje mimo jiné velké množství fytonutrientů. Ty napomáhají při metabolizaci přebytečného estrogenu, který je nejčastějším viníkem špatných výsledků při změně tělesných proporcí.

Víno

Při zdravém životním stylu se nemusíte nutně vzdát veškerého alkoholu. Dopřát si můžete například bílé a červené víno. Samozřejmě v přiměřeném množství.

Například červené víno obsahuje velké množství antioxidantů a stejně jako brukvovitá zelenina dokáže snižovat hladinu estrogenu. Bílé víno zvyšuje „dobrý“ HDL cholesterol a nemění hladinu „špatného“ LDL cholesterolu.

Nevíte si rady s tím, co snídat? Tipy na nejlepší snídaně naleznete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Hubneme do plavek - kruhový trénink nohou

Zajímá vás, jak se rychle a jednoduše zbavit tuku v oblasti nohou a současně je vytvarovat do sexy křivek? Video s tréninkem naleznete uvnitř článku.

Výběr článků

Načítám