Hlavní obsah

Boty pro sezónu 2009 přinesou tradiční design i bizarní tvary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kulaté špičky, vysoké podpatky a silné podrážky, takové budou boty pro příští rok. Už nyní představily nové trendy obuvnické firmy na brněnských módních veletrzích Styl a Kabo. Na rozdíl od posledních sezón by se mohly zklidnit barvy, namísto křiklavých odstínů žluté a dalších barev nastoupí tlumenější tóny.

Článek

Módní trendy určují experti skoro s ročním předstihem. Inspirují se různě, soudě podle bot navržených pro příští sezonu tentokrát hodně pečlivě sledovali třeba film Sex ve městě.

Vysoké podpatky z newyorských ulic se dostanou i do Česka. Ne že by je české ženy ještě neznaly, rok 2009 ale přinese ještě vyšší a také ještě užší tvary.

.: Boty na vysokém podpadku s trendy šněrováním kolem nohy.

foto:Quelle

Móda ale nikdy není jednoznačná, a tak budou v kontrastu s "hubenými" lodičkami v kurzu také boty na široké a vysoké platformě.

.: Trend určuje i Manolo Blahnik - návrhář obuvi pro slavný seriál Sex ve městě.foto: Novinky/Manolo Blahnik

"Někdy jsou to skutečně bizarní tvary, podrážky jsou třeba hodně často děrované nebo různě kroucené," popsala modely Vlasta Mayerová z České obuvnické a kožedělné asociace.

.: Lodičky s kulatou a otevřenou špičkou na vysokém podpadku prodlouží nohy a hodí se skoro ke všemu. foto: Novinky/Bonprix

Tvary podrážek jsou skutečně ohromující. "Mladá generace ale tyto změny vítá," tvrdí Hana Bísková ze společnosti Bibo shoe, která letos dostala na veletrhu cenu za kvalitu. Zajímavě ale budou boty vypadat i shora. Návrháři chystají bohaté květinové motivy a grafické vzory, nechybí ani třpytivé aplikace a bižuterie, dál zůstávají v módě velmi lesklé materiály.

.: Baleríny a sandály jsou praktické i moderní. Foto: Quelle

Návrháři se nicméně často shodují v tom, že nosit se dá s úspěchem téměř vše. Jde hlavně o to umět svůj model prodat.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Proměny topmodelky Petry Němcové

Modelka Petra Němcová patří mezi nejkrásnější a nejsledovanější Češky současnosti a to nejen u nás doma, ale i ve světě. Její předností není jen přirozená...

Výběr článků

Načítám