Hlavní obsah

Zemřela královna sushi Bára Rektorová

Novinky, Kateřina Mahdalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 38 let zemřela Barbora Rektorová, podnikatelka v gastronomii, která vlastnila firmu na přípravu sushi. Rektorová v neděli podlehla rakovině. Lékaři jí před čtyřmi lety diagnostikovali zhoubný nádor na mozku. O nemoci a o tom, jak ovlivnila její podnikání, otevřeně mluvila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Barbora Rektorová

Článek

Rektorová se živila přípravou sushi 13 let, vlastnila úspěšnou cateringovou a gastronomickou firmu Sushiqueen a inspirovala tisíce svých příznivců. V podnikání i ve zvládání těžké nemoci.

Studovala doma i v zahraničí, se svým partnerem a dětmi se usadila v Jílovém u Prahy a věnovala se podnikání a poradenství. Když jí před čtyřmi lety lékaři diagnostikovali rakovinu mozku, začala se postupně se svými zážitky a pocity z léčby svěřovat veřejně na sociálních sítích. Vyznačovala se velkou otevřeností, přestože povahou byla silně introvertní. Pojmenovávala věci pravými jmény a s mnoha jejími sdílenými názory a pocity se mnoho jejích příznivců identifikovalo.

„Nad rakovinou se nevyhrává. Rakovinu lze někdy s většími či menšími ztrátami přežít,“ bránila se Bára Rektorová mnoha rozšířeným klišé o boji s nemocí, statečnosti, případně ezoterickému nahlížení na život. I v době probíhající nemoci Bára organizovala různé akce a workshopy a zůstala aktivní.

Teď už vím, že proti té ocelové pěsti, která na mě brzy dopadne, toho moc nezmůžu
Bára Rektorová

Prvotní léčba byla úspěšná, tumor se ale po čase objevil znovu: „Tehdy jsem si mohla myslet, že se budu udržovat v kondici, že budu aktivní a nenechám se léčbou zastavit. Teď už vím, že proti té ocelové pěsti, která na mě brzy dopadne, toho moc nezmůžu,“ racionálně popisovala své vyhlídky loni na podzim.

„Neděje se nic divného, moje onemocnění se častěji vrací, než nevrací. Pokud mě chcete poučovat, co mi má a nemá vadit, nebo řešit, že jsem se asi něco během první rakoviny nenaučila, a proto se mi vrátila, tak s chutí do toho, ráda si trochu protřídím přátele,“ napsala v té době na sociálních sítích.

Krátce před půlnocí 11. srpna Rektorová své nemoci podlehla. Veřejnost o tom informoval její partner Vilém Rubeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám