Hlavní obsah

Tipy na svatební dary pro novomanžele

Novinky, Zboží.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRODUKTOVÝ ČLÁNEK

Léto je sezonou svateb. Jste také na jednu pozvaní? Pak si možná začínáte lámat hlavu, čím byste mohli novomanželům udělat radost, respektive čím je obdarovat. Ačkoli se dnes většina svatebních darů „přetaví“ do podoby obálky s finanční hotovostí, pokud chcete jít tradičnější cestou, máte spoustu možností!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jestliže si budoucí novomanželé sami nesestaví seznam darů nebo vám nenaznačí, po čem touží, čeká vás nejspíš pár dní vymýšlení a brouzdání po internetu, než najdete nějaké tipy na ten nejlepší dárek. Inspirovat se můžete i v našem článku!

Vzpomínky nejen na velký den

Samozřejmě se jinak kupuje dar pro dvojici, kterou dobře znáte a víte, co ji zajímá, a jinak pro někoho, koho znáte prakticky jen od vidění, případně vás spojuje příbuzenský vztah, který jste ale nikdy nijak extra nerozvíjeli. Pokud momentálně řešíte otázku svatebního daru pro novomanžele z druhé skupiny, vyplatí se zvolit něco univerzálního, zkrátka dárek, se kterým nešlápnete vedle.

Velmi oblíbené jsou v tomto případě například nejrůznější svatební alba. Můžete je darovat prázdná, i když lepší je naplnit je fotografiemi, které během svatby pořídíte vy nebo i ostatní hosté.

Obdobou může být rámeček s fotografií zachycující okamžik ze svatby, případně rámeček elektronický, ve kterém je nahráno hned několik momentek. Velmi oblíbená je i fotografie (či dvě, případně fotomontáž), na které jsou novomanželé jako děti.

04_červenec_Zboží_Tipy na svatební dary 01

1. Hama 2v1 Fotoalbum/kniha hostů Anzio, 30x20/60, od 199 Kč 2. Partydeco, Svatební kniha s krajkou, 22 listů, od 99 Kč

1. Hama 2v1 Fotoalbum/kniha hostů Anzio, 30x20/60, od 199 Kč 2. Partydeco, Svatební kniha s krajkou, 22 listů, od 99 Kč 3. Albi, Dokonalý pár, od 399 Kč

1. Hama 2v1 Fotoalbum/kniha hostů Anzio, 30x20/60, od 199 Kč 2. Partydeco, Svatební kniha s krajkou, 22 listů, od 99 Kč 3. Albi, Dokonalý pár, od 399 Kč 4. Sencor SDF 873, od 1 344 Kč

1. Hama 2v1 Fotoalbum/kniha hostů Anzio, 30x20/60, od 199 Kč 2. Partydeco, Svatební kniha s krajkou, 22 listů, od 99 Kč 3. Albi, Dokonalý pár, od 399 Kč 4. Sencor SDF 873, od 1 344 Kč 5. Hyundai LF 930 S MULTI, od 1 390 Kč

6. Novomanželé: uživatelská příručka, Caroline Tiger

Poslední dobou se objevují na obřadě i svatební knihy hostů nebo takzvané svatební stromy. Ačkoli je pořizují většinou sami snoubenci, aby měli „zhmotněnou vzpomínku“ na svatební hosty, originální knihu či strom můžete přinést i vy (ideálně po domluvě s budoucími novomanželi) – během obřadu pak obejdete hosty a necháte je například napsat malý vzkaz či přání pro novomanžele.

Pokud chcete romantický dárek trochu odlehčit, můžete novomanželům věnovat například puzzle vytvořené z jejich fotky. Zkusit můžete také trička s potiskem, ať už s fotkami nebo vtipnými texty.

Existují také speciální edice deskových her určených přímo pro novomanžele či partnery (dokonce můžete najít i „deskovky“ s erotickým nádechem, pamatujte ale, že ty nemusejí jako dárek sednout každému). Sáhnout můžete i po knize či příručce s manželskou tematikou, ideálně s odlehčeným zpracováním. Darovat lze také speciální zlaté mince k příležitosti svatby.

Nejen pro dobrodruhy

Patří budoucí novomanželé mezi cestovatele nebo dobrodruhy? Pak máte situaci zjednodušenou! Poslední dobou zažívají boom takzvané zážitkové dárky. Novopečené manžele můžete obdarovat například letem balónem pro dva, odpolednem ve větrném tunelu, tandemovým seskokem padákem, jízdou v tanku, únikovou hrou apod.

Pokud si nejste jistí, zda by podobné adrenalinové zážitky byly tím pravým, porozhlédněte se například mezi kurzy vaření pro dva, degustacemi vín nebo wellness víkendy.

Máte-li strach, abyste při výběru zážitku nešlápli vedle, vyplatí se koupit univerzální dárkové poukazy na zážitky. Konkrétní dobrodružství už si pak novomanželé vyberou sami.

04_červenec_Zboží_Tipy na svatební dary 02

1. La Siesta NQR 14-61 Alabama, od 4 990 Kč 2. Krug Grande Cuveé 0,75 l, Sharing set se skleničkami, od 4 899 Kč

1. La Siesta NQR 14-61 Alabama, od 4 990 Kč 2. Krug Grande Cuveé 0,75 l, Sharing set se skleničkami, od 4 899 Kč 3. Delta Benomad SEP120, piknikový batoh černý, od 1 659 Kč

1. La Siesta NQR 14-61 Alabama, od 4 990 Kč 2. Krug Grande Cuveé 0,75 l, Sharing set se skleničkami, od 4 899 Kč 3. Delta Benomad SEP120, piknikový batoh černý, od 1 659 Kč 4. Gastroback 42559, od 2 999 Kč

1. La Siesta NQR 14-61 Alabama, od 4 990 Kč 2. Krug Grande Cuveé 0,75 l, Sharing set se skleničkami, od 4 899 Kč 3. Delta Benomad SEP120, piknikový batoh černý, od 1 659 Kč 4. Gastroback 42559, od 2 999 Kč 5. Tefal Optigrill+ GC712D34, od 3 178 Kč

6. Krups KP123B31, Nescafé Dolce Gusto Mini Me, od 1 095 Kč

Víte-li, že snoubenci rádi cestují, můžete jim rezervovat romantický pobyt pro dva. Oblíbené jsou klasické eurovíkendy v romantických městech, ale také například na neobvyklých místech (zámky, pivní lázně apod.).

Jestliže namísto objevování krás měst či přírody dávají budoucí manželé přednost spíše kulturním či sportovním zážitkům, pořiďte jim předplatné do divadla, kina nebo permanentku na zápasy jejich oblíbeného klubu.

Něco do domácnosti

Osvědčeným darem je samozřejmě i nějaké to vybavení domácnosti. Větší spotřebiče, jako jsou kuchyňské roboty, fritovací hrnce apod., se určitě vyplatí nejprve zkonzultovat s novomanželi. Nejen proto, že v některých domácnostech se daný spotřebič vůbec nevyužije, ale hrozí, že se budoucímu manželskému páru sejdou tři mixéry a čtyři papiňáky.

Pokud se přece jen rozhodnete pro nějaký ten spotřebič či vybavení kuchyně, můžete pořídit například kávovar, odšťavňovač nebo třeba fondue set, který bude moci šťastná dvojice využívat jak pro romantické večery, tak pro setkání s přáteli.

Jestliže budoucí novomanželé rádi jedí venku, darujte jim piknikový koš nebo batoh. Hodit se může také gril. A když už jsme u jídla – také „jedlé dary“ se určitě hodí. Například lahev luxusního šampaňského nebo vyhlášená šunka apod.

Věci do domácnosti se nicméně nemusejí omezovat jen na kuchyň. Pokud má dvojice zahradu, pořiďte jim venkovní závěsné křeslo pro dva nebo třeba houpací síť, na kterou se oba partneři vejdou.

Při výběru svatebního daru zkrátka berte v potaz především osobnosti a záliby budoucích manželů. Na výběr máte nespočet možností od tradičních dárků až po zcela originální a „na míru šité“.

Tento článek podporuje službu Zboží.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám