Hlavní obsah

Bolesti hlavy u mladé ženy léčili jako migrénu. Za pár měsíců zemřela kvůli nádoru na mozku

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletá Stephanie Dicksonová ze skotského Edinburghu několik měsíců trpěla nepříjemnými bolestmi krku a hlavy. Lékaře navštívila mnohokrát, ti jí ale vždy jen předepsali léky na migrénu a poslali ji domů. Skutečným důvodem bolestí byl přitom nádor na mozku, kvůli němuž žena po několika měsících zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřiadvacetiletá Stephanie Dicksonová zemřela na nádor na mozku. Lékaři její potíže, bolesti hlavy a závratě, považovali za příznaky migrény.

Článek

Stephanie Dicksonovou trápily bolesti hlavy, krku a nepříjemné závratě devět měsíců. Během té doby, kdy se potíže stupňovaly, navštívila celkem 14 různých lékařů, jelikož vnitřně cítila, že s ní není něco v pořádku.

Výsledek byl ale vždy stejný. Lékaři jí předepsali léky na bolest a poslali ji domů s tím, že hlavní příčinou všech jejích potíží je stres.

V dubnu roku 2013 už se staly potíže natolik závažnými, že žena opět navštívila lékaře. Ten ji nechal v nemocnici přes noc na kapačkách, druhý den ráno byla opět propuštěna domů. O několik hodin později byla doma v posteli nalezena mrtvá.

Potvrzení po čtyřech letech?

Pravá příčina potíží, kvůli kterým mladá žena před téměř čtyřmi roky zemřela, se dostala na světlo až nyní.

Výsledky dlouhého vyšetřování potvrdily, že důvodem úmrtí byl nádor na mozku. Nejhorší byl ovšem závěr zprávy, která tvrdila jediné. Pokud by Stephanie podstoupila odpovídající léčbu, měla by až 98procentní šanci na přežití. Jak potvrdil místní koroner i státní zástupce, nádor byl jednoznačně nezhoubný.

„Všechny nás to velmi zasáhlo, bylo jí jen 24 let. Nejhorší je, že nemusela zemřít,” uvedla pro Daily Mail Laura Aberdourová, dlouholetá přítelkyně Stephanie.

„Nějaký čas si stěžovala na bolesti hlavy, ale já si s tím nedělala velké starosti. Když jste mladí, máte pocit, že jste neporazitelní. Nikdy mě ani nenapadlo, že by mohla mít nádor na mozku,” dodala.

Něco podobného ale samotnou Stephanii očividně napadlo. „Pamatuji si, že jednou v posilovně sama řekla, že by to mohl být nádor. Odvětila jsem jí: ,Tohle ani neříkej.´ Ona ale vnitřně věděla, že něco prostě není v pořádku. Neustále proto navštěvovala lékaře,” popsala smutnou realitu Aberdourová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám