Hlavní obsah

Získejte krásná ramena pro celkový dojem v šatech

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena chce v šatech vypadat co nejlépe. Je však důležité neřešit jen problémové partie, jako břicho, stehna nebo hýždě. Podstatné je zaměřit se také na ruce a v neposlední řadě na ramena.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (4x)

I ramena potřebují pravidelnou péči.

Článek

Aby vaše ramena měla ten správný a přitom stále ženský a pevný tvar, musíte jim věnovat svůj čas správným cvičením. Přidanou hodnotou pak nebude jen skutečnost, že v šatech vynikáte, ale také to, že můžete předejít problémům s ramenním kloubem. Posílíte tedy nejen svaly, ale i šlachy a vazy. Dříve nebo později se vám za tuto práci ramena odvděčí.

1. Upažování

Jeden ze základních cviků na ramena je upažování. Vezměte si posilovací gumu, stoupněte si na její střed a konce pevně omotejte kolem obou dlaní. Ruce natáhněte podél těla a vždy s výdechem upažte směrem nahoru. Stačí, pokud ruce dáte jen do úrovně ramen, klidně i níže. Jistě ramena po několikátém opakování hodně ucítíte.

Po celou dobu provedení cviku se snažte udržet pevný střed těla a neprohýbat se v zádech. Držením správného postoje tak zároveň posilujete i břišní svaly. Nezapomínejte také na pravidelné dýchání.

2. Tlaky vsedě

Dalším základním a účinným cvikem jsou tlaky. Můžete je provádět i vestoje stejně jako upažování, pokud je vám to příjemnější. Tedy tak, že opět zašlápnete střed gumy. Pokud provádíte cvik vsedě na míči, pak míč položíte na střed gumy, posadíte se na něj, každou rukou uchopíte jeden konec gumy a začnete s tlaky.

Výchozí pozice je ta, kdy na úrovni ramen máte ruce pokrčené v loktech, s výdechem provedete tlak směrem nahoru nad hlavu, tedy natáhnete ruce. Pak se opět vrátíte do výchozí pozice a opakujete.

Stejně jako u upažování je důležité držet rovná záda a pevný střed těla. Během cvičení jistě kromě ramen ucítíte také ruce.

3. Předpažování

Tento cvik je podobný cviku prvnímu, tedy upažování. Opět si stoupnete na střed gumy, uchopíte oba konce, ale místo zvedání nahoru podél těla budete ruce s výdechem zvedat před tělo. Je důležité předpažovat do úrovně ramen, ne výše.

Tímto cvikem procvičíte přední svaly ramen. Po několika opakováních ucítíte příjemné pálení, které bude ukazatelem, že cvik provádíte správně.

Nezapomínejte udržovat pevný střed těla, neprohýbejte se v zádech a pravidelně dýchejte. U všech cviků použijte počty opakování mezi 8 až 12 s tím, že každý odcvičíte minimálně 3x.

Víte, že podle nejnovější studie naznačuje focení selfie během tréninku psychické problémy? Více informací naleznete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám