Hlavní obsah

Tři cviky pro sexy tvarovaný six pack

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypracovaný six pack neboli vyrýsované břišní svalstvo se stalo ikonou pro zdravý životní styl i sex-appeal. Dosáhnout jej není tak těžké, jak se všeobecně tvrdí. Stačí jen vědět, jak na to.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (4x)

Tři cviky pro sexy tvarovaný six pack

Článek

Jistě už jste četly spoustu článků, které říkají, že břišní svaly máme všichni a pověstný six pack tak může mít každý, kdo jej neschovává pod vrstvou podkožního tuku. To je samozřejmě pravda, ale jedná se pouze o jednu část příběhu.

Vyrýsované břišní svaly se totiž nemusí objevit, ani pokud se podkožního tuku v oblasti břicha zbavíte. K tomu budete potřebovat tyto svaly posílit, aby se zvětšily a definovaly tak svůj tvar. Pouze tak mají břišní svaly možnost vykreslit na vašem břiše kýžený six pack. Nabízíme tři cviky, které vám s tímto posílením dokážou efektivně pomoci.

1. Šikmé zkracovačky

Klasické zkracovačky zajisté znáte ještě z dob povinného tělocviku. Ty se řadí k nejúčinnějším cvikům pro rozvoj břišního svalstva dodnes. Tentokrát ovšem zařaďte lehce modifikovanou variantu. Proveďte stejný pohyb jako u klasické zkracovačky, ovšem v horní pozici proveďte navíc rotaci, při které směřujete loktem levé paže směrem ke kolenu pravé nohy.

Tím kromě přímého břišního svalstva zapojíte více také šikmé břišní svaly, které jsou pro celkový vizuální efekt nesmírně důležité. Následně proveďte pohyb na druhou stranu. Soustřeďte se také na pozici spodní části zad, beder. Ta jsou po celou dobu cviku pevně přitisknuta k podložce.

2. Sklapovačky

Tímto druhým cvikem zacílíte pohyb na přímé břišní svalstvo, jehož struktura vytváří právě pověstný „pekáč buchet“. Samozřejmě pouze za předpokladu, že jej nezakrývá významná vrstva podkožního tuku.

Cvik zahajte pozicí vleže, přičemž následně začněte zvedat trup i nohy směrem vzhůru. Nohy by měly být po celou dobu provádění cviku propnuté, ovšem pokud vám takový pohyb činí problémy, můžete zařadit i variantu s pokrčenými koleny. Následuje pohyb zpět do výchozí pozice.

Celý pohyb by měl být pomalý a kontrolovaný. Nemělo by docházet k žádnému švihu.

3. Šikmé přítahy kolen

Posledním cvikem jsou šikmé přítahy kolen, díky kterým opět, stejně jako u šikmých zkracovaček, procvičíte jak přímé, tak šikmé břišní svalstvo. Základem pro tento cvik je správná základní pozice, při které získáte patřičnou stabilitu.

Posaďte se na podložku a přeneste váhu na levý bok, trup podepřete předloktím levé paže, pravou paži zkřižte za hlavou a nohy propněte v kolenou. Nyní jste ve výchozí pozici.

Následně začněte kontrolovaně přitahovat kolena směrem k trupu. Zkřížená paže i s trupem současně směřuje směrem ke kolenům. Celý pohyb je kontrolovaný stejně jako pravidelné dýchání.

Jíte pravidelně fazole, luštěniny a sóju? Pak byste měli přestat. Proč, to se dozvíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám