Hlavní obsah

Hubneme do plavek – kruhový trénink na Parukářce

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Lavičky v četných parcích nemusejí návštěvníkům nutně sloužit pouze k pohodlnému sezení. Stejně tak dobře si díky nim můžete zacvičit, třeba jako na pražské Parukářce.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (1x)

Hubneme do plavek – Kruhový trénink na Parukářce

Článek

Lavičky nemusejí sloužit pouze návštěvníkům, kteří se potřebují posadit a oddechnout si. Můžete si díky nim také odcvičit plnohodnotný trénink a navíc na čerstvém vzduchu. Na to, jak takový trénink vlastně vypadá, se můžete podívat v krátkém instruktážním videu. Na konci článku naleznete také několik rychlých tipů, které vám zajisté pomohou při snaze o transformaci vaší postavy.

Kruhový trénink na ParukářceVideo: Supertělo.cz

1. Dřep s výskokem

Jako první cvik je zvolen hluboký dřep doplněný o výskok. Pamatujte, že čím hlubší dřep provedete, tím více zapojíte jak zadní stranu stehen, tak svaly hýžďové. Výskok nemusí být nikterak vysoký. Soustřeďte se také na rovná záda.

2. Výdrž ve vzporu s natažením paží a nohou

Díky tomuto cviku zapojíte váš stabilizační systém neboli core. Jedná se o hluboké svalstvo středu těla, které má za úkol stabilizovat střed těla tak, aby byla páteř ve své přirozené poloze a vy jste tak mohli stát ve vzpřímeném postoji. Pokud je na vás cvik příliš obtížný, můžete využít jednodušší variantu bez zvedání končetin.

3. Kliky hlavou dolů

I tento venkovní trénink obsahuje kliky, ovšem tentokrát se jedná o obtížnější variantu, při které hlava směřuje dolů, a o lavičku jsou opřené nohy. Na videu je předvedena varianta s rukama blíže u sebe, která více zapojuje tricepsy. Využít samozřejmě můžete i variantu širší, která více zapojuje mezilopatkové a prsní svalstvo.

4. Přeskoky se zanožením

Dalším cvikem, který je určen ke kompletnímu posílení dolních končetin, jsou takzvané bruslařské přeskoky. Tento cvik je poměrně náročný na provedení a stabilitu. Proto se během provádění soustřeďte spíše na kvalitu provedení namísto rychlosti.

5. Kmitání nohama s přítahem

Druhý cvik zapojoval do pohybu spíše hluboké břišní svalstvo a nyní je čas zapojit také vnější břišní svaly. Pořádně se rukama zapřete o lavičku, proveďte několik kmitů a následně přitáhněte obě kolena současně k hrudníku. To celé je jedno opakování.

Tipy pro vaši proměnu

Pohyb

Pokud se snažíte zbavit nějakého  kilogramu navíc, budete k tomu potřebovat pohyb. Nemusí se vždy nutně jednat o klasické cvičení doma či v posilovně. Bohatě postačí dlouhé procházky, jít si občas zaplavat, nebo třeba vyrazit s rodinou na cyklistický výlet.

Zábava

Pokud jste se rozhodli, že začnete cvičit, vyberte si takový druh cvičení, který vám vyhovuje a který je pro vás především zábavou. Pokud vás určitý druh cvičení nenaplňuje, bude pro vás extrémně těžké u něj vydržet.

Ženy a silový trénink

Mnoho žen se neustále obává silového tréninku s činkami. To kvůli představě, že jim narostou obrovské svaly. Tak ovšem lidské tělo nefunguje. Svaly rostou opravdu hodně pomalu. Silový trénink se zátěžemi je navíc daleko efektivnější pro spalování podkožního tuku, a proto je pro hubnutí daleko vhodnější.

Pro hubnutí je nejvhodnější takzvaná nízkosacharidová strava. Jak na ni přejít a jaké potraviny preferovat zjistíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám