Hlavní obsah

Hubneme do plavek - kruhový trénink nohou

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Zajímá vás, jak se rychle a jednoduše zbavit tuku v oblasti nohou a současně je vytvarovat do sexy křivek? Video s tréninkem naleznete uvnitř článku.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz

Článek

Stehna a zadek patří u žen k nejproblémovějším partiím, na kterých se jim velice rychle ukládá tuk, čímž pomalu ztrácejí své přívětivé křivky. A proto je zde trénink, který se na tyto problémové partie zaměřuje.

Celé cvičení je pojato velice efektivní formou kruhového tréninku, přičemž jeden okruh se skládá ze tří cviků, které dokážou dostatečně procvičit a posílit jednotlivé svalové partie. A jaké cviky to jsou?

Kruhový trénink nohou

1. Výpady do strany

U prvního cviku se soustřeďte na dostatečně široký úkrok, díky kterému přenesete celou váhu pouze na jednu nohu. Chodidlo stojné nohy je vždy celou svou plochou pevně přitisklé k zemi a váha spočívá na patě. Hlídejte si také rovná záda a pravidelné dýchání.

2. Dřep s výskokem

U druhého cviku se soustřeďte na dostatečnou hloubku dřepu, která je důležitá pro dostatečné zapojení hýžďového svalstva. Při následném výskoku si pomozte pažemi. Pamatujte, že při klesání provádíte nádech a při odrazu výdech.

3. Zdvihy pánve na jedné noze

Třetí a zároveň poslední cvik je zaměřen na procvičení problémového hýžďového svalstva. Zvolil jsem verzi, při které cvik provádíte pouze na jedné noze. To proto, že hýžďové svalstvo je samo o sobě velice silné a pro procvičení potřebuje dostatečnou zátěž.

Po dokončení všech tří cviků končí první okruh. Následuje minutová odpočinková pauza, po které automaticky začínáte další okruh. Tyto okruhy jsou celkem tři. Pokud patříte k pokročilejším, můžete samozřejmě použít okruhy čtyři, popřípadě pět.

K tomu, aby byl trénink opravdu efektivní, je potřeba jej cvičit pravidelně a současně dodržovat pár jednoduchých pravidel zdravého jídelníčku.

Vyvarujte se konzumace sacharidů, a to především před tréninkem

Pokud tělu dodáte sacharidy, tělo je využije ke spálení na energii. Pak ovšem tělo nemá potřebu spalovat jako energii tuk a vy tak nevědomky zastavíte proces hubnutí.

Jezte pravidelně menší porce zdravých jídel, která obsahují dostatek bílkovin, zdravé tuky a zeleninu

Bílkoviny: Hovězí, krůtí a kuřecí maso, vajíčka, řecký jogurt, sýr

Zdravé tuky: Ryby, ořechy, avokádo, kokosový a olivový olej, rybí tuk

Zelenina: Brokolice, paprika, chřest, česnek, mrkev

Vyřaďte ze svého jídelníčku pečivo

Nezáleží na tom, jestli se jedná o pečivo klasické, či celozrnné. Obě tyto varianty obsahují obrovské množství sacharidů a pro zdravý jídelníček jsou tak naprosto nevhodné.

Začněte pít čistou vodu, a přestaňte konzumovat přeslazené limonády

Slazené limonády opět obsahují obrovské množství cukrů, které se ve vašem těle nakonec uloží ve formě tuku. Pokud tyto limonády vyměníte za čistou vodu, budete jednoduše přijímat mnohem méně kalorií, které následně musíte pracně spalovat.

Nesnažte se hladovět

Pokud se snažíte efektivně hubnout a chcete, aby tento efekt byl dlouhodobý, nikdy se nesnažte hladovět. Tělo namáhané fyzickou aktivitou potřebuje dostatek živin pro následnou regeneraci a odpočinek.

Zajímají vás i další tréninková videa? Popřípadě další rady o hubnutí? Vše naleznete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám