Hlavní obsah

Předveďte svůj dokonalý hrudník

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nelíbí se vám vzhled vašeho hrudníku? Proti stáří i zákonu gravitace lze bojovat a uspět. Jen je potřeba přesně vědět jak na to.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Předveďte svůj dokonalý hrudník.

Článek

Abyste pochopily, že vzhled hrudníku není jen o velikosti prsní žlázy (nebo implantátů), podívejte se na sebe z profilu do zrcadla. Nejdříve se postavte, jak jste zvyklé, a poté se zkuste narovnat. Ihned uvidíte rozdíl. A víte o tom, že ke zlepšení celkového vzhledu hrudníku přispívají i prsní svaly, které mohou vaše prsa krásně pozvednout?

Prsní svalstvo patří u žen většinou mezi nejslabší až ochablé svaly. Pokud budete pravidelně provádět následující cvičení, uvidíte zanedlouho výsledky v podobě krásně posíleného a pevného hrudníku.

1. Tlaky s gumou

Tímto cvikem izolovaně posílíte prsní svalstvo. Stoupněte si zády k zábradlí nebo nějakému sloupu, o který zachytíte posilovací gumu. Vezměte její konce do zvednutých pokrčených rukou a s výdechem je narovnejte do předpažení. S nádechem se vraťte kontrolovaným pohybem zpět do výchozí pozice. Hlídejte si zejména to, abyste měly po celou dobu pohybu rovná záda a nestahovaly ramena dopředu. Udělejte 15 opakování.

2. Upažování s gumou v předklonu

Tento cvik je zaměřen na posílení mezilopatkového svalstva, které je zodpovědné za vzpřímený postoj, a na protažení prsních svalů. Provádějte ho v pozici ve stoje, kdy se předkloníte v pase s rovnými zády. Gumu si přišlápněte nohama. Chytněte její konce do rukou, které budete mít volně dole před tělem. S výdechem upažte, lokty mějte mírně pokrčené. S nádechem se pomalu vracejte zpět dolů. Proveďte 15 opakování.

3. Dámský klik

Cvik, který budete provádět na konec série, je základním cvikem pro rozvoj celé horní poloviny těla, ale především prsních svalů. Začněte z pozice vzporu na dlaních, které budete mít od sebe vzdálené více než na šířku ramen, kolena budete mít opřená o zem. S nádechem jděte co nejvíce dolů do pokrčených rukou. Nejlepší je, když se hrudník téměř dotýká země. S výdechem se vytlačujte zpět nahoru. Po celou dobu cviku byste měly mít rovná záda a hlavu, stažená ramena a zatažené břicho. Udělejte minimálně 10 opakování.

Pro co největší efektivitu uvedeného tréninku ho odcvičte kruhovou formou, kdy jeden cvik bude následovat ihned za druhým. Teprve poté si udělejte  pauzu v délce 45 vteřin. Celý okruh zopakujte dohromady třikrát.

Víte, že celozrnné pečivo je stejně špatné jako obyčejné? Zjistěte proč na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám