Hlavní obsah

Zaujměte muže i zezadu

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Většina z nás má tendence pracovat jen na tom, co samy vidíme, to znamená na přední části těla. Ale důležité je i to, jak vypadáte zezadu.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Zaujměte muže i zezadu

Článek

Nezapomeňte tedy zpevňovat i zadní část těla, abyste každému vyrazily dech, i když se vám právě nebude dívat do očí. Následující cviky jsou sestaveny tak, aby se procvičily všechny svaly, které jsou na zadní části těla, takže horní i spodní část zad, zadek a zadní část stehen.

1. Upažování v předklonu s gumou

Tento cvik je určen na posílení především zadní části ramen. Stoupněte si tak, že se předkloníte s rovnými zády. Gumu si přišlápněte jednou nohou a její konce vezměte do rukou, ruce budete mít spuštěné dolů. Už nyní by měla být guma z části napnutá. Poté s výdechem upažte a gumu napněte ještě více, hřbety rukou a lokty směřují nahoru a měly by být v úrovni ramen, ne více vzadu. Nepropínejte ruce v loktech. S nádechem pomalu vracejte ruce zpět do výchozí pozice. Proveďte 15 opakování.

2. Přítahy gumy k pasu

Při tomto cviku posílíte široký sval zádový i mezilopatkovou oblast zad. Gumu si zachytněte o něco bytelného, třeba o zábradlí. Posaďte se například na míč a chytněte konce gumy do rukou. Poté s výdechem přitahujte gumu k pasu tak, že lokty jdou podél těla a lopatky stáhněte k sobě. S nádechem se vraťte zpět do výchozí pozice. Záda byste měly mít po celou dobu rovná a ramena stažená. Udělejte 15–20 opakování.

3. Předklony na jedné noze

Tento cvik je zacílen na zadek a zadní část stehen. Z rovného postoje udělejte s nádechem předklon na jedné noze, ta by měla být co nejvíce propnutá. Současně byste měly udržet rovná záda. Správné provedení vypadá tak, že při předklonu by měla být noha, která je ve vzduchu, i záda v jedné rovině.

Pokud se vám to nepovede tak, že bude trup a stehno svírat pravý úhel, nevadí. Důležité je, abyste cítily tah v zadní části stojné nohy a nekulatily se v zádech. S výdechem se vraťte zpět do výchozí pozice. Udělejte na každou nohu alespoň 15 opakování.

Uvedený trénink odcvičte formou kruhového tréninku, kdy uděláte všechny cviky ihned za sebou  a poté následuje pauza v délce jedné minuty. Celý okruh zopakujte tímto způsobem dohromady čtyřikrát. Pokuste se celé cvičení provádět ideálně třikrát týdně.

Zjistěte, jak jednoduše získat krásné pozadí na webu Supertělo.cz,

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám