Hlavní obsah

Hezké pozadí zvyšuje atraktivitu ženy

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Spoustě mužů se na ženách líbí hezký kulatý zadek. Výhodou je, že na rozdíl od modrých očí ho může mít každá z nás. Jen je třeba vědět, jak na to.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Na ženách zaujme pěkný zadek.

Článek

Stačí chtít a alespoň 4krát týdně si zacvičit cviky, které jsou zacílené na vytvarování pěkných hýždí. Následující cvičení zvládne téměř každý a jeho výhoda je v tom, že se dá provádět kdekoliv, třeba i doma v obýváku nebo v kanceláři o polední pauze.

1. Výpad šikmo vzad - „bruslení“

Tento cvik je zacílen na hýždě a stehna. Ze stoje udělejte jednou nohou krok šikmo vzad za stojnou nohu. Noha, která dělá pohyb, jde kolenem co nejníže a končíte v pozici na špičce. Dozadu jděte s nádechem, zpět se vracejte s výdechem. Udělejte na každou nohu minimálně 10 opakování. Buď můžete udělat všechna opakování nejdříve na jednu nohu a poté na druhou, anebo nohy střídejte.

2. Předklony na jedné noze

Cvik je zaměřen na zadní stranu stehen a hýždí. Stůjte rovně a poté se s nádechem pomalu předklánějte s tím, že budete stát pouze na jedné noze, druhou pomalu zvedejte nahoru, až se dostane do úrovně, kdy bude v jedné rovině s trupem. S výdechem se kontrolovaným pohybem vraťte zpět do výchozí pozice. Při tomto cviku je velmi důležité udržet po celou dobu rovná záda a současně držet stojnou nohu co nejvíce rovnou, abyste cítily tah v zadní straně stehna. Udělejte 15 opakování  a poté nohy vystřídejte.

3. Zakopávání v podporu

Tímto cvikem krásně vytvarujete zejména hýždě, ale také zadní část stehen. Výchozí pozice je v podporu na předloktích, takže jste opřené o předloktí, záda máte rovná a koleny se zapíráte o zem. Poté s výdechem zvedejte pokrčenou nohu tak, že jakoby chodidlem vytlačujete nějaký předmět směrem nahoru. S nádechem vraťte nohu zpět, ale nejděte až úplně na zem. Špička je po celou dobu cviku přitažená k holeni. U tohoto cviku je nutné soustředit se na to, aby se do práce co nejvíce zapojoval hýžďový sval, a ne spodní část zad. Provádějte 20krát, poté nohy vyměňte.

Cviky dělejte ihned za sebou bez pauzy, tzn. formou kruhového tréninku. Teprve po odcvičení všech tří si dejte pauzu v délce jedné minuty. Poté toto celé zopakujte ještě třikrát.

Chcete zhubnout? Všechny odpovědi najdete na webu Supertělo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám