Hlavní obsah

Vylaďte u vody své sexy křivky

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se válet u vody po vzoru vyvrženého vorvaně, nebo raději uděláte něco pro vaše zdraví a krásnou postavu?

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Abyste byla u vody sexy.

Článek

Jste venku u vody, ale jelikož jste aktivní, nechcete se jen tak válet, ale naopak udělat  něco pro své tělo? Vyzkoušejte tento kruhový trénink, ke kterému budete potřebovat pouze vlastní tělo, trochu prostoru a lavičku nebo vysoký schod.

Procvičíte téměř všechny svaly v pár jednoduchých cvicích a navíc zlepšíte fyzickou kondici. Trénink je totiž velmi dynamického charakteru.

 1. Výpady v chůzi

Díky tomuto cviku zapojíte svalstvo celých nohou a navíc si zlepšíte kondici. Začněte v pozici vestoje, kdy jednou nohou vykročíte dopředu a současně jdete dolů tak, aby koleno zadní nohy šlo co nejvíce k zemi.

Výpad by měl být delší než normální krok a koleno přední nohy nesmí jít před špičku. Držte celou dobu záda a hlavu v jedné rovině. Poté přitáhněte zadní nohu k té přední a při dalším výpadu jděte vpřed druhou nohou. Takto proveďte alespoň 10 výpadů na každou nohu.

 2. Přítah kolene v podporu

Při podporu na předloktích zapojíte svaly celého trupu, břicho a vnitřní svaly. Opřete se předloktími o lavičku, nohy jsou zapřeny špičkami o zem. Lokty by měly být pod rameny, ramena stažená a celé tělo v jedné rovině.

Jednu nohu pokrčte v koleni, přitáhněte dopředu a současně přetočte směrem na druhou stranu, takže zapojíte i šikmé břišní svaly. Nohy střídejte. Udělejte 10 opakování na každou stranu.

 3. Výstupy na lavičku

Jestliže chcete zapojit svalstvo nohou s důrazem na přední stranu stehen, zvolte tento cvik, ke kterému potřebujete opět pouze lavičku nebo nějaký vyšší schod. Stoupněte si před lavičku a vykročte jednou nohou nahoru, poté se vraťte tou samou nohou zpět. Udělejte 15 opakování na jednu nohu, poté nohy vystřídejte. Anebo můžete nohy střídat při každém opakování.

Trénink odcvičte formou okruhů. To znamená, že odcvičíte všechna opakování u jednoho cviku, poté pokračujete dalším cvikem a ihned poté posledním. Teprve po posledním následuje pauza v trvání 45 vteřin. Celý okruh zopakujte dohromady 4x.

Zaujalo vás toto cvičení a chcete využít hezkého počasí k dalším venkovním tréninkům? Podívejte se na náš web supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám